Високи обороти
- mitnik
- Автомобил:
- Двигател:
Високи обороти
Колата ми е Г2 с двигател PB - механична инжекция. На място ми държи 1 500 оборота и въобще не падат по долу. Дайте няк`ви предположения.
-
- Автомобил: Corrado
- Двигател: KR-1991
Имах същия проблем колега, оказа се че въздуха и идва много, има едно болтче, което просто трябва да затегнеш малко и си готов. При мен се получаваше, след като я настъпвах колата. А болтчето се намира, поне при моята, точно преди всмукателните колектори и дросела, дано да съм бил полезен, ако смяташ че няма да се справиш по добре иди при някой майстор, пиши после кво стана.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Първо ПБ мотора не е механична инжекция.
Относно проблема има няклко варианта за които се сещам:
1. Провери болта за регулиране на оборотите на празен ход. Както колегата спомена е много близо до дросела.
2. Смуче въздух от някъде - провери си всички маркучи от въздушния филтър до дросела и маркучите от клапана за регулиране на притока на въздух на студен мотор.
3. Датчика за температура - скъсан кабел или заминал датчик - компа се лъже че мотора е студен и държи високи обороти.
Абе ти не каза дали чакаш да загрее мотора? Това с мех. инжекция ми мирише нещо???
Относно проблема има няклко варианта за които се сещам:
1. Провери болта за регулиране на оборотите на празен ход. Както колегата спомена е много близо до дросела.
2. Смуче въздух от някъде - провери си всички маркучи от въздушния филтър до дросела и маркучите от клапана за регулиране на притока на въздух на студен мотор.
3. Датчика за температура - скъсан кабел или заминал датчик - компа се лъже че мотора е студен и държи високи обороти.
Абе ти не каза дали чакаш да загрее мотора? Това с мех. инжекция ми мирише нещо???
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”