Проблем с бензиновата помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
papani
Автомобил:
Двигател:

Проблем с бензиновата помпа

Мнениеот papani » Пет 14 ное 2008 4:17

Здравейте всички фенове на VW.Отново се налага да ви попитам някои неща защото не се справям сам.Значи голфа ми отказа да работи на бензин изведнъж,понеже си пали всеки път на бензин,и преди 2 дена ме остави.Първата ми идея беше да провера изобщо стига ли бензин до инжекцията.Изваждам маркуча,но нямах късмет,както и бензин.Веднага ми хрумна че може би бензиновата помпа е изгоряла,и днес тръгнах да я вада,за да я тествам.И бях на крачка,но се досетих че не съм проверил тоците.Извадих бушона,всичко е ок,та дори проверих останалите да всеки случай,но нищо.Тогава проверих изобщо стига ли ток до помпата.Взех си уреда и замерих и установих че не достига ток до помпата.И понеже не вярвам на машините(защото всеки ден ги програмирам хихи) потърсих все пак да не се бъркам,но и във форума намерих че трябва да замеря Кафевия кабел(масата) и Жълто-Червения(+).Този път грабнах пробната лапма и с нея,но ефекта беше същия.Въпроса ми е каква друга причина може да има за да не работи помпата,и дали аз не правя нещо грешно или може би пропускам.
Благодаря ви предварително :D (Golf 3 1.8mi)

Потребителски аватар
checheto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот checheto » Пет 14 ное 2008 7:08

провери ли релето на помпата? мисля че беше номер 167 (може да греша). Дано проблема да е там. За съжаление при мен се оказа самата помпа. Но първо си провери релето.
Успех!

Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Пет 14 ное 2008 9:28

не съм сигурен но мисля че при подаване на контакт помпата се включва за 3 секунди да подкачи та тогава трябва да си с пробната лампа отзад демек някой трябва да даде контакт а ти да мериш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”