Теч от скоростна кутия голф3 1.6 абу 94г.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nedjalko1
Автомобил:
Двигател:

Теч от скоростна кутия голф3 1.6 абу 94г.

Мнениеот nedjalko1 » Вто 18 ное 2008 19:31

Зравеите колеги, протече ми колата, като спра и прави малка локвичка, не мога да локализирам точното място на теча, но мисля че е от скоростната кутия, картера е чист, а масла има както хидравлично така и двигателно, това на скоростната кутия е проверявано като я взех преди 5000км. а и ми се вижда омаслена от към лявата полуоска това забелязах като залягах под колата,.
Някаква идея от куде може да е и дали е страшно, ако е смер на полуоската с скоростната ктия, как се сменя и колко струва. Благодаря на всикчи.

Потребителски аватар
Remus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Remus » Вто 18 ное 2008 20:27

има една семеринга от дясни която и на мен ми капеше 40 лева даваш хората ти я сменят и няма капка повече :)

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Сря 19 ное 2008 9:03

Първо трябва да локализираш от къде е теча. Ако е от СК там където влиза лоста за смяна на скоростите има семеринг, който трябва да се смени, защото ще ти се прецака СК. Цената му е около 7 лв. При другия вариант може да тече от семеринга където излиза чашката на полуоската. В този случай се маха вътрешното каре и се сваля цялата чашка /държи се с болт/. цената на семеринга е около 12-15 лв. И в двата случая трябва да се долее масло в СК. Смяната и на двата семеринга е елементарна. Трябва ти само канал.

nedjalko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedjalko1 » Чет 20 ное 2008 23:52

Благодаря ви колеги

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пет 21 ное 2008 18:16

Първо установи от къде е теча. Ако е от скоростната кутия ще го установиш бързо, мирише отчетливо по-особено като на чесън.

Потребителски аватар
st vento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот st vento » Съб 22 ное 2008 19:23

vazmojnoe da e ot pouvalovete
:(

tonto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonto » Нед 23 ное 2008 0:48

Има още един вариант: задната капачка на кутията! Вижда се като навиеш волана докрай наляво и погледнеш под левия калник. Кръгла капачка като от консерва :lol: Стандартно е зелена на цвят. На моята 2-ка беше изгнила и даже бях навъртял близо 1000км почти без масло в кутията :shock

Решение на проблема - или намираш от приятел само капачката, или сваляш старата, чистиш я и мацаш яко със силикон...

ПП: Това важи ако си със скорости като на 1.6 AFT и 1.6 карбуратор на 2-ката... Защото на 1.4mi и 1.3 карб не са такива, а са от по-малките!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”