омаслени свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
shadow11
Автомобил:
Двигател:

омаслени свещи

Мнениеот shadow11 » Пет 14 ное 2008 15:59

Здравейте!Поздравления за страхотния форум!Преди седмица и аз си взех голф 4 1.4 16v,'98
След като смених всички филти,масло ,ремъци,гуми...доиде ред и на свещите.Като развих първата я видях леко омаслена,не там където са електродите,а по-нагоре..2-та повече,а последната направо беше потопена в масло..Закарах го на сервиз и ми казаха ,че била някаква гарнитура на капака на клапаните(или нещо от рода),като седнахме да я потърсим за да я поръчаме се оказа,че този модел няма там гарнитура а трябва да се поръча целият капак(който струва 240 евро)...
Като компромисен вариянт майстора ми предложи да сложи някакъв специален селикон,който може да спаси положението..
Мислите ли ,че това би помогнало?!Трябва ли да се изръся наистина толкова кинти и защо по дяволите този модел няма там гарнитура,както е при 1.6 например?!? :roll:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 14 ное 2008 16:14

Здравей колега :welcome_to_group
Провери дали тази тема ще е от полза
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=46346 но може и от гумичките на клапаните да са омаслени свещите Забелязал ли си дали гори масло и изкарва ли бял пушек :roll:

Потребителски аватар
shadow11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shadow11 » Съб 15 ное 2008 13:12

Благодаря ти колега!Електродите не съм ги заглеждал много ,моето омасляване беше високо горе където е резбата.Днес взех колата от сервиз,майстора е сложил силикон,надявам се да държи,че ме чака и дълъг път,другата седмица пътувам за Атина.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”