колеги, от известно време като минавам през неравности или като е по влажно времето, от лявата страна нещо скърца, не съм го преглеждал обстойно но си мисля че е от колонката между вратите, или от някоя кора на предната или задната врата. преди около месец си сменях врата и видях че праговете са ми здрави, така че тях ги изключвам, моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да го дискутира.
става въпрос за голф 3 4-врат
скърцане в страничната колонка между вратите-решено :)
скърцане в страничната колонка между вратите-решено :)
Последна промяна от ksp84 на Вто 08 сеп 2009 10:52, променено общо 1 път.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скърцане в страничната колонка между вратите
ksp84 написа:колеги, от известно време като минавам през неравности или като е по влажно времето, от лявата страна нещо скърца, не съм го преглеждал обстойно но си мисля че е от колонката между вратите, или от някоя кора на предната или задната врата. преди около месец си сменях врата и видях че праговете са ми здрави, така че тях ги изключвам, моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да го дискутира.
става въпрос за голф 3 4-врат
Колега, да не е от уплатненията на вратата. Защото при мойта "скривуцането" е от там. Пробвай като минаваш през паваж и се "разскривуца" отвори прозореца и стисни с дясната ръка вратата към колоната, ако спре значи е от уплатненията..

-
- Автомобил:
- Двигател:
казвали са ми че това скърцане обикновенно го има на коли претърпели удър но до колко е така не знам
бе имаше лек удар ма след удара го нямаше скърцането появи се след последния дъжд, а удъра беше преди 4 месеца и по точно един тролей ми отнесе вратата, а след като си направи колата забелязах че от двете страни на колонките са се получили 2 бъбрека на тавана, ма не знам дали не е от боядисването че там са ми мили колата и ако са мокрили тавана може от тва да е, знам ли вече, ма тва скърцане ме дразни.
- stanko_71
- Автомобил: Jetta syncro
- Двигател:
Това може да е от голямото сцепление на уплатненията към боята.Залепи PVC-лента ( изолирбан ) върху боята там където се притиска гуменото уплатнение на вратата,за да пробваш. 

- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го имам това скърцане след валеж наи 4есто бях удрял колата то4но в нея колонка и след това се появи мисля 4е е от уплатнението не ляга добре вратата въпреки 4е видимо не се вижда.
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
При мене пък окачването ми разскърца всички уплатнения и кори по ППС-то.
Ама нали трябва да сме спортни и да ни друса
П.С.: Другя вариант е да си намажеш уплатнението с глицеринче, и ако пак ти скърцоти дири проблема другаде
Ама нали трябва да сме спортни и да ни друса

П.С.: Другя вариант е да си намажеш уплатнението с глицеринче, и ако пак ти скърцоти дири проблема другаде

- eCy!
- Автомобил: Golf
- Двигател: BMN
От удар е клега колкото и грамотно да я направят никога няма да стане като стоково и затова уплатненията скърцат не се притесняваи и карай смело.Пробваи да го оправиш с по-дебели оплатнения или просто нови... успех
сега като се замисля, май точно след като сложих газови амортесьори отзад се появи това скърцане, от удар може и да става ама то мойто не беше точно удар.
- eCy!
- Автомобил: Golf
- Двигател: BMN
А предния собстфеник... дори и да си 1вия след вноса и от някъде пак не си сигурен..
за две години се щеше преди това да се е разкърцала, проблема със сигурност е от уплътненията, защото като притиснах с ръка вратата, и спря да скърца,въпроса сега е да намеря начин да го премахна това скърцане, като направя някоя магария и има ефект ще пиша.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Само кати идея - напръскаи часта на бравата която е към купето със смазка. Примерно силиконов спрей и виж дали пак ще скърца
.

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Някой попитал ли е колко са тези уплатнения по магазините? 

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
И при мен скърцаше по същия начин.
Аз го оправих, като регулирах пантата за гредата - преместих я малко нагоре.
От много блъскане на вратите се получава така.
Като качиш някой познат, който си мисле че е в жигула и.... нали се сещаш..... затваря вратата с крак.
Като им се скараш да не тряскат вратите - "Е, един път съм затворил/а/ по-силно врата. Нищо и няма". Нищо и няма, но като я затворят още няколко човека по няколко пъти и пантата се Хамортизира. После леко затваряне ама "нинай си!".
Ламарината на гредата се огъва, пантата се измества, бравата и тя!
Все пак караме коли, що годе запазени, а не някой 400-годишен ЖУК!
Аз го оправих, като регулирах пантата за гредата - преместих я малко нагоре.
От много блъскане на вратите се получава така.
Като качиш някой познат, който си мисле че е в жигула и.... нали се сещаш..... затваря вратата с крак.
Като им се скараш да не тряскат вратите - "Е, един път съм затворил/а/ по-силно врата. Нищо и няма". Нищо и няма, но като я затворят още няколко човека по няколко пъти и пантата се Хамортизира. После леко затваряне ама "нинай си!".
Ламарината на гредата се огъва, пантата се измества, бравата и тя!
Все пак караме коли, що годе запазени, а не някой 400-годишен ЖУК!
Re: скърцане в страничната колонка между вратите-решено :)
проблема се реши по следния начин:
след локализиране на скърцането, и теоретично изчисление че в скоро време ще заскърца от друго място, се закупиха два говорителя за задната кора и сега се кара на висока музика.
пей сърце 
след локализиране на скърцането, и теоретично изчисление че в скоро време ще заскърца от друго място, се закупиха два говорителя за задната кора и сега се кара на висока музика.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”