Моля някой да сподели как да сваля оная тенекиена поставка акумулатора.
На него седят 3 бушона. Гледам няма болтове няма обтегач.
10х предварително!
Сваляне на акумулатор Г4
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега се връщам от смяната му.
Въоръжете се с много търпение! Отне ми само час и нещо.
1. Свалянето на тенекиеното парче не е проблем. С една отверка се освобождава от скобата която се държи на акумулатора. С 12'ти номера се развива една гайка която взима + от акумулатора.
2. Развиват 2 види които държат капака на фаровете.
3. Развива отдолу скобата която държи аку'то ( забрав му номера ). И се придърпва
ВНИМАНИЕ !!! Не изпускайте скобата моята падна някъде между кората и маркуча който излиза от радиатора
.
Всичко обратно и до първия пункт да продадете стария акумулатор.
П.С. Извинявам се че пуснах темата в офф'а. С право си я преместиха в техническия раздел.
1. Свалянето на тенекиеното парче не е проблем. С една отверка се освобождава от скобата която се държи на акумулатора. С 12'ти номера се развива една гайка която взима + от акумулатора.
3. Развива отдолу скобата която държи аку'то ( забрав му номера ). И се придърпва
ВНИМАНИЕ !!! Не изпускайте скобата моята падна някъде между кората и маркуча който излиза от радиатора
П.С. Извинявам се че пуснах темата в офф'а. С право си я преместиха в техническия раздел.
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:Сега се връщам от смяната му.
ВНИМАНИЕ !!! Не изпускайте скобата моята падна някъде между кората и маркуча който излиза от радиатора.
КОлко ти дадоха за стария акумулатор?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Americanec написа:КОлко ти дадоха за стария акумулатор?
Отивам в Полисхаст показвам им акумулатора и ми викат 0.60 лв. на портала. Евтино ама така или иначе си тука вика айде влизай.
Отивам при едни девойки викат. Махаме 9% от теглото на аку'то. И от цената която ще вземеш сваляме 20 % ДДС
Ако бях останал още малко сигурно щяха на мен да ми искат пари да го оставя там
Stivi написа:С подходящ удължител за болта на планката дето държи акуто /купих си един че и без това отдавна се каня/ свалянето на стария и слагането на новия има няма 15мин.
Какъв е тоя удължител ?
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
Adnan написа: С една отверка се освобождава от скобата която се държи на акумулатора.
Знам, че темата е стара, но и на мен ми се налага да свалям акумулатора. Исках да попитам дали тази ламаринена скоба трябва да се "понапъне" с една отвертка ? Това ли е имал предвид колегата всъщност. Аз един път така го вадих, но може да има и друг начин, който аз да не знам.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сваляне на акумулатор Г4
Отвиеш ли болта на планката,се изважда лесно! 

- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Ихаааа
Развива се болта на планката долу колкото да се движи планката напред-назад, отвиват се клемите и туй то - 2мин макс. Трябва само достатъчно дълго рамо за гидорето 
ПП: долу болта не го вади, само отхлаби достатъчно

ПП: долу болта не го вади, само отхлаби достатъчно
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Аз го свалях целия болт щото махах и основата на аку,то,за да си проверя масите! 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”