Шум - вариянти на проблема ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шум - вариянти на проблема ?

Мнениеот Memo » Пон 28 ное 2005 20:16

Колеги, проблемът е следния. Някъде 500 км след смяна на ангренажен ремък установих едно периодично пристъргване под капака.
Тъй като монтъорът, който ми го сменя ме замота доста поради това че бил много зает, междувременно минах през един друг сервиз и те на око прецениха, че е много натегнат ремъка и опирал във водната помпа ( мойта е без ангренажна ролка ). Тази вечер успях да се вредя при майстора дето го слага ( въпреки че му бях насъбрал за мотането ), но би следвало да ми я оправи без пари след като той го е слагал.
Разтега затега, пак стърже... Помислиха, че опира в пластмасите, но когато ги изкривиха леко пак шумеше. След като свали почти всичко завъртя водната помпа на ръка и леко стържеше. Според него най-вероятно "турбинката", така се изрази, т.е. предната част на помпата може да опира и тъй като стана късно се реши да я оставя колата и да я свали утре. Ако било това щял да я пилне и готово. Можело да се окаже обаче, че на водната помпа лагерчетата са прецакани и опа - нова!
Тъй като не разбирам от коли може да ме мята, както си иска, а водната помпа изглежда нова. Кажете си вие мнението по въпроса щото определено му нямам доверие и не знам дали не ме прави на луд??? Мерси предварително :wink:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 28 ное 2005 20:17

Просто идея: огледя шайбата на коляновия вал как се върти при запален двигател - моята е крива и стърже тя! :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 28 ное 2005 20:18

Каква е периодичността на стъргането :?:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Шум - вариянти на проблема ?

Мнениеот landwarrior » Пон 28 ное 2005 20:19

най добре е да смениш майстора ,бади сигурен че тоя нестава щом за нещо толкова важно го е претупал от началото ,отиди да ти го презацепят и да видят за кво става на въпрос ако имаш път към Сф .Ваското1 е тоя човек :wink:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Пон 28 ное 2005 20:25

NovobranecGT на към 2-3 секунди може би. Когато свалиха ремъците и чукнаха малко с чука по пластмасата и няква шайба стърженето изчезна и по скоро взе да вие.
www.arenabg.com късно е, колата ми е в неговия сервиз вече, ако и сега не изчезне ще го сменям не ами...
Притеснява ме само да не ми направят нещо по колата дето и да искам няма да разбера какво е...
Даскале, начи не сме попаднали на хора дето да го натегнат, иначе и на мен ми каза че е към 50 лева дето хич ги нямам излишни вмомента.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 28 ное 2005 20:28

Ма нали с малкото чукче чукнаха,не им давай с големия чук да млатят зашото ше ИЗВИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 29 ное 2005 11:18

Взех си колата, изпилили били леко турбинката на водната помпа и вече не цвили ( само не знам до кога ). Обаче като я покарах забелязах, че воланът се върти доста по леко от преди да я оставя,даже се съмнявам да не би да има луфт, не знам как да преценя. Иначе съм с хидравлика.
Все пак водната помпа няма нищо общо с хидравликата нали? Да не са ми харесали някоя част?

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Вто 29 ное 2005 12:19

Memo написа: ...

Ще падна...егати приключението. :shock:
Мисля че си за лагер на водна помпа. Износен е и започва да се измества оста на помпата. То друга причина да закача просто не намирам.
А за волана... момчетата да не са решили да ти направят добрина и да са ти доляли хидравлична течност щото твоята е била на минимум???

РАСО

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 29 ное 2005 15:04

Memo не знам дали ти е цвилило щото при мен просвирва и то е гаранция от водната помпа и при мен го правеше.Интересното е, 4е я смених - 40 лв май беше Колбеншмид от Ауто+(майстора като свали старата, вика - според мен си е супер здрава.Оба4е свиркането изчезна като я сменихме с новата, ама радостта трая месец,два - после пак си се появи.Интересното е, 4е го прави когато хубаво позагрее - свирка си :dance: и това е да го е.а, ама не смятам пак да я сменям де, да писка и това е.......................
скапани ментаци!

Последна промяна от WasteLand_TD на Вто 29 ное 2005 15:08, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 29 ное 2005 15:06

paco написа:Ще падна...егати приключението.

Интересното е че преди смяната на ангренажния ремък нямаше никакъв шум, та от там ми тръгват всички съмнения...
А нищо чудно да се е изместила от оста след като удряха по нещо с чука дето уж опирал ремъка. Кво да кажа едно оправят друго се прецака, пишман майстори...Мн съм ядосан тия дни, вече няма препоръки и такива, само в големи сервизи!
А за добрината много силно ме съмнява...
Само нов антифриз доливах снощи, че беше на свършване, но от това да се влияе хидравликата?

ЕДИТ: WasteLand_TD да не ти опира и на теб в блока? Мен цвиленето ми спря като я пилнаха, въпреки че сега има друг шум тъй като ролката на пистовия ремък била за смяна след някой месец...аман
Човек застраховки ли да плаща, колата ли да си оправя, скъп бензин ли да налива, луда работа.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 29 ное 2005 15:18

мемо имаш ЛС

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”