питане за подгрев на огледалата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

питане за подгрев на огледалата

Мнениеот k_garchev » Нед 23 ное 2008 23:24

Колеги здравейте,искам да ви попитам как трябва да изглежда копчето за огледалата на голф 4 за да са с подгрев?Моя голф е 1.6SR AKL!2000г.И незнам дали има такава функция!По принцип се води че е highline изпълнение и се надявам че я има тази екстра!Но незнам от къде се пуска!Ако може някой да ми подскаже ще съм му много благодарен!А ако има и снимков материал на копчето направо супер!Благодаря предварително на отзовалите се!!! : vw fen

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 23 ное 2008 23:27

На шофьорската врата имаш копче, което се върти в двете посоки и бяла отметка на него, която показва кое огледало можеш да регулираш. Има едно положение между рисунките на двете огледала, в което трябва да ти е нарисуван знака за отопление с реотанчетата. В това положение подгряването работи, ако го имаш естествено, и трябва да се използва само ако има сняг, изпотяване или дъжд. В противен случай, при сухо време и продължително задържане на копчето в това положение, може да доведе до изгаряне на подгряването.
http://passat-b5.ru/phpBB2/album_thumbnail.php?pic_id=651

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Пон 24 ное 2008 11:04

Моето старото беше със счупена врътка и изглеждаше така: http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=113057&highlight=&sid=52fa4aa5efc32c1b75e97a4fb7aa64de. Всичко му работеше, даже и управлението на подгрева. Подгрева работи само на положение '0' и при пуснато отопление на задното стъкло- така че няма опасност да изгорят нагревателите, ако не забравиш включен подгрева на задното стъкло. Проверено в моя случай- гледах ел.схемата (за модели с ел. стъкла- т.е. наличие на Комфорт модул), после мерих копчето (само в положение "0" дава късо между пинове 7 и 9). Щом модела е HighLine (като моя), постави копчето в положение "0" и виж дали загряват огледалата. Ако не загряват, пусни отоплението на задното стъкло и виж така дали загряват. Новото ми копче изглежда като това: http://passat-b5.ru/phpBB2/album_thumbnail.php?pic_id=651. Преди да го купя, измерих кога дава късо между пинове 7 и 9. Оказа се аналогично на старото, с разликата, че вече има иконка за отопление на огледалата, и срещуположна иконка за прибиране на огледалата (която функция, разбира се, не работи).

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Пон 24 ное 2008 11:44

Зрасти и от мен, аз съм с Бора-1,6AKL 2000г. Highline. И аз имам подгряване на огледалата и работи когато включа реотаните на задното стъкло. На "джойстика" за ел. огледалата нямам символ за подгряване, но си работи подгряването и на двете огледала. Предполагам че и при Голфа ще е така. Дано работят и при тебе, защото за идващата зима ще ти спестят доста нерви. Упсех

Respect.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 24 ное 2008 12:24

alexkoleff написа:Зрасти и от мен, аз съм с Бора-1,6AKL 2000г. Highline. И аз имам подгряване на огледалата и работи когато включа реотаните на задното стъкло. На "джойстика" за ел. огледалата нямам символ за подгряване, но си работи подгряването и на двете огледала. Предполагам че и при Голфа ще е така. Дано работят и при тебе, защото за идващата зима ще ти спестят доста нерви. Упсех

Respect.

Точно че идва зима и в събота направо се измъчих е София!Нищо не се вижда и щях да се блусна два пъти,и то все заради дясното огледало!Иначе и на мен няма нарисувано за подгрев на огледалата,но ще видя като пусна това за задния прозорец какво ще стане!И благодаря на всички които се включиха по моя въпрос!И дано и аз да имам тази много полезна функция!!!
Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”