проблем-наи вероятно съединител???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

проблем-наи вероятно съединител???

Мнениеот nikolai_an » Нед 23 ное 2008 15:07

колеги,днес запалих колата(голф 3 1,6 абу мотор),не беше палена 2 дни и като я форсирах до 3000 об. започна да се чува едно свирене или по скоро скърцане около скоростната кутия.като я форсирам към 3-4 хил.оборота спира временно и в ниските обороти отвреме навреме пак се появява.като задържа съединитела натиснат спира след малко!имам съмнения че е съединителя,понеже жилото ми скърца.пробвах теста-вкл. на 3-та предавка опънах ръчната ,форсирах до 3-4 хил. оборота и колата гасне но когато съм отпуснал педала докраи!забелязвам че когато се изнасям бързо от кръстовище не ли я форсирам до 3хил.оборота неможе да завърти гуми и тръгва малко мудно.дали съединитеря ми е за смяна и какво точно може така да свири в него,днес го чух за първи път това свирене,иначе жилото си ми скърца откакто купих колата!какво точно се сменя на съединителя,може ли да е само феродов диск или.....?казваите,които се е сблъсквал с подобен проблем??? мога ли да карам така няколко днипонеже като покарам малко и спира скърцането? :roll:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пон 24 ное 2008 20:23

оказа се скоростната кутия :twisted: !купувам такава за горепосочения мотор!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”