Голф 3 - вкарва бензин в маслото !!! Помощ!-Решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
elesar
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - вкарва бензин в маслото !!! Помощ!-Решен

Мнениеот elesar » Нед 14 фев 2010 12:47

Колеги моля за съвет относно следния проблем: колата ми е голф 3, 1.6 пълен инжекцион, 101 конски сили. Преди няколко месеца ми света лампата за масло на таблото и започна да пищи някакъв зумер. Когата закарах колата на сервиз източихме от двигателя 10 литра масло, при положение, че трябва да са около 4!!! Оказа се, че в маслото влиза бензин и му вдига нивото. След като престоя 1 седмица в сервиза ми казаха, че колата е поправена, но вчера се появи същия проблем. На щеката за маслото нивото е много над максимума.....
На какво може да се дължи проблема? И по-важното - къде в София мога да си закарам колата и да ми я поправят без да ми отрежат главата (все пак съм студент с ограничени доходи).
Благодаря за помощта :)

Последна промяна от elesar на Пет 29 юли 2011 11:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 - вкарва бензин в маслото !!! Помощ!

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 14 фев 2010 12:53

Здравей колега, от написаното от тебе, явно проблема е доста сериозен и не е за предпочитане да се кара колата!

Ще те попитам освен тези признаци който си видял самият ти! Нещо друго забеляза ли в колата? В смисул колата загрява ли ти нормално? Пуска ли перката за охлаждане? Ако я караш на къси разстояния та постоянно работи на смукач, той е автоматичен, и може от кичето на помпата да бърка с маслото. Лично при мен пробелма беше че я карах на къси разстояния, и някакъв датчик постоянно пускал смукача и колата неможе да загрее и бъркаше бензина с маслото, и се наложи да се сменя термостата! Та, реално погледнато проблема може да ти го каже някой който има точно като твоя проблем, моят е малко по заобиколен. Късмет! Дано съм бил полезен.

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Нед 14 фев 2010 12:58

Колега предимно на къси разстояния я карам колата - до работа ми е по-малко от километър, до залата където тренирам също..... Предложи добър сервиз където да ми я поправят?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 14 фев 2010 13:01

elesar написа:Колега предимно на къси разстояния я карам колата - до работа ми е по-малко от километър, до залата където тренирам също..... Предложи добър сервиз където да ми я поправят?

Еми колега не съм от София, тука във форума има много клубни майстори който могат да ти свършат работа, но явно ще е за утре. Колата на Бензин ли се кара само или и на ГАЗ?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 14 фев 2010 13:01

elesar написа:Колега предимно на къси разстояния я карам колата - до работа ми е по-малко от километър, до залата където тренирам също..... Предложи добър сервиз където да ми я поправят?

Колега, верно моята е моно, може да има разлика, но и аз карам на къси разстояния с не работещ термостат, ама не ми пълни картера с бензин!

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Нед 14 фев 2010 13:04

Колата е карана само на бензин, няма газова уретба.

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Нед 14 фев 2010 13:23

Според мен това може да е от 1-износени сигменти.2-пукнатина в главата.И в двата случея трябва да имаш повишено налягане в картера.Провери дали не ти духа от отвора на мас. щека. Пиши какво са ремонтирали в сервиза.

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Нед 14 фев 2010 13:34

Мисля, че ми смениха гарнитура, правиха някакви тестове под налагане на инжекторите.....за друго неси спомням. Мисля, че казаха че главата е добре. Дали духа от отвора за щеката ще проверя и ще напиша.

jiantalii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jiantalii » Нед 14 фев 2010 14:18

Здравейте колеги, и аз имам подобен проблем,а той е следният: много бързо ми свърши бензина и казах на един приятел и той ми каза да не го меси със маслото като дръпнах щеката на маслото нивото беше доста над максимума и миришеше на бензин става дума за голф 3 1.8 моноинжекция. Моля помагайте и благодаря предварително

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Нед 14 фев 2010 14:42

Възможните причини:
-износени сегменти/бутала/цилиндри
-блокирал клапан за излишното гориво
-запушен бензинопровод за излишното гориво
Аз залагам на проблем с бутала и цилиндри.Говоря от личен опит. :idea:
Първо премерете какво налягането на бензиновата система.Мисля че трябва да 2.5-3 атмосфери.Ако тук всичко е ок,ще се наложи да свалите главата и да премерите цилиндрите и буталата за износване.

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Нед 14 фев 2010 16:11

gsimania някакво предложение къде да го закарам за ремонт? Защото аз сам няма как да си го поправя :)

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Нед 14 фев 2010 16:42

Elesar - ако след смяна на гарнитурата е имало временен ефект проблема ти е в главата.Намери си здрава глава и гарнитура и всеки добър майстор ще я смени.Скъпичко ще е но със заварки може и по скъпо да дойде.При заварка трябва да се "снима" два пъти плюс фрезоване-това са все пари.Нашия модел е доста разпространен и има много рез. части.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 14 фев 2010 21:36

леле ,какво стана тук!? от пълненен на бензин в картера ,го закарахте да заварява глава ,а дори и кичето на помпата :D набедихте. я го пратетет момчето на добър диагностик да му хване проблема ,че така с издръжката си на студент до никъде няма да стигне!
препоръка - потърси клубния сервиз на никси и мишо в с.Герман!

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Нед 14 фев 2010 22:14

Колега дай малко повече инфо за този сервиз в Герман?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 15 фев 2010 0:12

КЛУБЕН СЕРВИЗ - Герман - niksi и Мишо
[ Отиди на страница: 1 ... 14, 15, 16 ]

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”