Проблем с голф 3.. дали е спукал блока ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с голф 3.. дали е спукал блока ?

Мнениеот blondeskiller » Вто 25 ное 2008 16:57

Здравейте. Имам проблем с колата .. тъкмо след като смених всичко :(
Докато карам, дори и при загрята кола - в колата духаше студено от парното - проверих - губеше вода - мислех, че е теч .. долях .. гледах, проверявах.. нищо .. и днес докато карах към вкъщи след работа.. отзад БЕЛИ облаци :(, няма мощност .. спирам пред нас - от ауспуха още пуши :shock .. отворих капака .. маслото .. на капачката се беше събрала течност .. подобна на сопол ( с извинение) . . всички тези 'синдроми' ме карат да мисля, че е спукан блока (или главата) .. има ли надежда да е нещо друго?

Както и , бих оценил ако ми кажете място, където могат да видят и да ми дадат компетентно мнение . . щото точно преди да стане това .. смених сума ти датчици, съединител и кво ли не .. (ок 1500лв) и .. след всеки майстор - нов проблем :(

Става въпрос за Г3, 1.6 , бензин

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 25 ное 2008 17:13

Ако скоро си сменил водата с антифриз, много вероятно е да протече от някъде. Вчера сменяхме помпата на голф 1.6 точно поради тази причина. След като я свалихме се оказа че има и счупени лопатки :roll:
Изображение

Това което се е получило на капачката съм чувал че е нормално за зимата ако се кара на къси растояния.
Моята кола зимата също пучи бяло. Ако пуши много обаче може би имаш проблем. Според мен е по вероятно да е отишла гарнитурата на главата отколкото да се е спукал блока.
Лични впечатления нямам но колегите са доволни от клубните майстори

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Вто 25 ное 2008 17:30

:shock :shock ти уби рибата бе колега???как таи ще се спука блока??? :idea:

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Вто 25 ное 2008 18:10

GolfGtI115 написа::shock :shock ти уби рибата бе колега???как таи ще се спука блока??? :idea:

Ми .. пропуснах да спомена в началото - когато взех колата, се оказа , че е със спукан блок .. (късмет и 'съвестен продавач', съчетани с моето незнание :) ).. тогава познат го залепи с течен метал - каза, че няма идея дали ще изкара и дали ще стане нещо .. карах го ок. 40 000км - никакъв проблем - затова си мисля , дали е възможно да е счупено пак нещо ..

Мисля, да се ориентирам към купуване на нов двигател, ако пак се окаже така ..

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Вто 25 ное 2008 18:16

Winner25 написа:Ако скоро си сменил водата с антифриз, много вероятно е да протече от някъде. Вчера сменяхме помпата на голф 1.6 точно поради тази причина. След като я свалихме се оказа че има и счупени лопатки :roll:

Колега, мисля, че не е помпата - преди 4000 км (грубо) я смених с такава с метални мерки .. мисля, че ако се счупят те .. ще се чуе нещо :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 28 ное 2008 10:09

Гарнитурата на главата как е?Провери свещите за някоя перфектно чиста!Бълбука ли в разширителното казанче, при запален двигател?

Потребителски аватар
Ventci_abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventci_abf » Пет 28 ное 2008 23:12

гарнитура на главата

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 28 ное 2008 23:46

Тука единствено белия пушек с загубата на течност са претеснителни......гарнитура....миналата зима с изгнила гарнитура вкарваше вода в цилиндъра и като я запаля студена работеше на 3 цилиндъра след като загрееше отзад през ауспуха правеше много бял дим като мъгла и буташе яко антифриза...оказа се прогнила гарнитура....става въпрос на опел....

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 29 ное 2008 9:28

Winner25 написа:Ако скоро си сменил водата с антифриз, много вероятно е да протече от някъде. Вчера сменяхме помпата на голф 1.6 точно поради тази причина. След като я свалихме се оказа че има и счупени лопатки :roll:
Изображение

Това което се е получило на капачката съм чувал че е нормално за зимата ако се кара на къси растояния.
Моята кола зимата също пучи бяло. Ако пуши много обаче може би имаш проблем. Според мен е по вероятно да е отишла гарнитурата на главата отколкото да се е спукал блока.
Лични впечатления нямам но колегите са доволни от клубните майстори

Ти къде виде лопатки :lol: били са лопатчки в некой друг живот

А към автора - този белия пушек си 100% синдром на замнала гарнитура

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Съб 29 ное 2008 14:03

Щом ти се губи вода,а нямаш течево значи водата отива някаде.А единственото място където може да отива е в мотора и той да я изгаря и затова ти пуши бяло и събира "сополи" на капачката.Аз също мисля че е гарнитурата на главата.Успех :)

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Нед 30 ное 2008 6:30

Провери си свещите колега!Ако има бяла(а не както си трябва керемидено-червено оцветена)е гарнитура на главата!Не е болка за умиране ама някви около 150 лева!Моята на ABS-a скоро е смених беше оригиналната!Успех дано да съм ти бил полезен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”