Проблем с празен ход на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Проблем с празен ход на бензин

Мнениеот stefan4o » Нед 30 ное 2008 17:24

Преди да ме нападнат колегите, че има подобни теми, трябва да знаят, че колата е доста преправяна и вероятно истината е някъде... там.
От известно време (около 2 месеца насам) колата ми не иска да върви на бензин. В смисъл пали си нормално, но ако не подавам газ с педала гасне веднага в рамките на 1-2 секунди докато оборотите паднат до минимума. Интересното е, че този проблем го нямаше преди това - вървеше си на бензин повече от идеално. Моторът е ABU, но с карбуратор 2Е3 (от стария ми мотор 1.3). Бензиновата ми помпа е електрическа, поради естеството на "новия" мотор, който стандартно е моноинжекцион и няма как да му бъде сложена механична помпа (вие ще кажете дали наистина е така или "майсторът" ме е преметнал). На газ колата си работи повече от прилично, като се има предвид, че делкото ми е БЕЗ вакуум регулатор и работи на твърдо предварение около 23 градуса. Насочете ме къде да търся проблема, дали ако пипна болтчето за празния ход на карбуратора нещата могат да се оправят или едва ли ще е от него? Просто не мога да позная работата на колата на бензин, преди летеше, сега дори не може да поддържа празен ход.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”