Здравейте колеги,
Проблема е следния: Като карам на газ нямам никакви проблеми обаче като прехварля на бензин като натисна силно педала на газта се чува едно като стържене от към двигатела иначе на газ както и да карам го няма това стържене,Мотора е 1.8 АБС кажете от какво може да е .....?
нещо стърже само на бензин
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
silverboy написа:а като сваля клемата какво ще се оправи (кое ще заработи ако до сега не е работило), и предполагам ще е временен резултата аз искам радикално да оправя проблема.....
Начи...
На Г3 ECU-то определя колко градуса да е предварението.
Като караш само на газ ECU-то настройва предварението на определен градус и после като превключиш на бензин това предварение се оказва невярно и оттам - нестабилната работа.Така си го обеснявам аз.
Сваляйки клемата на моноинжекционен двигател се трият грешките,записани в паметта и се рестартира самото ECU.
След сваляне на клемата се препоръчва да изчакаш на свободен ход,докато завърти перката на охладителната система и после да покараш 5-6 км в градски условия,преди да угасиш.Това е ,за да се адаптира ЕКУ-то.
Ако не помогне - съжалявам,причината е другаде.
-
skoti
andro_ написа:silverboy написа:а като сваля клемата какво ще се оправи (кое ще заработи ако до сега не е работило), и предполагам ще е временен резултата аз искам радикално да оправя проблема.....
Начи...
На Г3 ECU-то определя колко градуса да е предварението.
Като караш само на газ ECU-то настройва предварението на определен градус и после като превключиш на бензин това предварение се оказва невярно и оттам - нестабилната работа.Така си го обеснявам аз.
Сваляйки клемата на моноинжекционен двигател се трият грешките,записани в паметта и се рестартира самото ECU.
След сваляне на клемата се препоръчва да изчакаш на свободен ход,докато завърти перката на охладителната система и после да покараш 5-6 км в градски условия,преди да угасиш.Това е ,за да се адаптира ЕКУ-то.
Ако не помогне - съжалявам,причината е другаде.
Май нещо такова
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=1015
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”