Часовника ми заби.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Часовника ми заби.

Мнениеот alligator » Сря 26 ное 2008 12:35

Днес си заредих малко бензин от бензиностанцията и като се върнах в колата забелязах че часа ми е същия какъвто си беше и като излязох от колата. По никакъв начин копчетата за часа не реагират. Единия начин да се опитам да нулирам часовника е като откача + на акумулатора но се притеснявам че фабричното ми радио ще си загуби настройките. Не знам дали някой е имал подобен проблем ?!

П.П. Сега се сетих че май и с бушон мога да нулирам часовника на таблото за да мога да го пренастроя но все пак проблема си остава странен. Някой ако може набързо да каже кой е бушона ще ми помогне доста, иначе и сам ще си го видя от пластмасовия капак.

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Сря 26 ное 2008 13:04

Ако става въпрос за Г3. вадиш бушон 21 - той е за осветлението в купето.(interior lights)

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Сря 26 ное 2008 14:11

За съжаление след като махнах предпазител-21 стана още по зле. Часовникът първо показа едни неясни символи все едно течния кристал си заминава след това напълно изгасна. Сега си мисля за варианта дали студовете не са го повредили но не вярвам предишния собственик в Австрия да е живял само на топло. Чакам някакви идеи. :roll:

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Сря 26 ное 2008 21:45

спокойно от студа е :003: .пролетта като се стопли времето ще имаш часовник :dance:

п.п.може проблема да е в платката на таблото

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Чет 27 ное 2008 12:37

Смяташ че е от студа защото си виждал такъв проблем или просто предполагаш? Защото по принцип тези течни кристали при по ниска температура мисля че наистина сдават багажа. :evil:

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 29 ное 2008 15:26

alligator написа:Смяташ че е от студа защото си виждал такъв проблем или просто предполагаш? Защото по принцип тези течни кристали при по ниска температура мисля че наистина сдават багажа. :evil:

Просто предполагам.На полото ми така спря от студа,но на него е аналогов(със стрелки). Нека да каже някой колега на които се е случвало и дали ще се оправи

alligator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alligator » Нед 07 дек 2008 13:23

Намерих си проблема. Да помогна на някой на който му се е случвало. Явно поради някаква причина дисплея който всъщност е прикрепен към оборотомера с два винта се е разместил и не правеше контакт. Съответно се появяват някакви символи като всеки ден са ми различни. Отворих таблото, развих всички винтове, почистих контактите, тествах го в отворено състояние и всичко светна като по учебник. Невероятно тъп дефект. А аз си мислих че кристала е заминал и ще трябва да сменям дисплея..някви луди схеми си правих а то какво било.

Мерси все пак на отзовалите се. :wink:

Не по темата: Всички видове лампи и осветления на голфа са правени като за веднъж. Отчайвам се от изгорели лампички. :evil: Всеки ден различна изгаря.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 07 дек 2008 14:08

Ми, :) сменяй ги с диоди със съпротивления и ще забравиш за тях.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”