Мога ли да монтирам такива крушки без допълнително оборудван

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
driverguide3
Автомобил:
Двигател:

Мога ли да монтирам такива крушки без допълнително оборудван

Мнениеот driverguide3 » Пон 01 дек 2008 23:51

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... egory=9895

Става въпрос за такива.Пише че са пълни с Xenon газ...трябва ли да имам цялата система,за да ги монтирам на колата?Защото ми изглеждат прекалено еднакви с оригиналните ми.Става въпрос за Golf II 90-та карбуратор.Искам просто по-силна светлина,че нищо не виждам..

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 02 дек 2008 0:12

Не се занимавай с тези ментаци.Един истински ксенон има нужда от около 20KV за да се запали стартово и работното му напрежение след това е в пъти повече от 12 волта.
Чукни в търсачката марка хубави крушки-на Филипс например,виж от къде да си купиш и си свиркай.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 02 дек 2008 0:13

Може да се монтират само крушките. Това са крушки с нажежаема жичка. Може да са пълни с Xenon, но свети жичката :wink:

driverguide3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот driverguide3 » Вто 02 дек 2008 0:17

И другият ми въпрос е : Това крушки за дълги ли са ? А крушките за къси светлини как се водят?

Извинявам се за въпроса ,но никога не съм отварял фара и карам тази кола от скоро :) Не съм се сблъсквал с всичко!

Отностно крушките намерих едни за по-добри пари...бяха 6 лири не 2 :D Поне вид вадеха.Иначе ейсега ще проверя за Филипс-а.Просто искам да свети бяло ,а не тази гадна жълта светлина.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 02 дек 2008 1:06

driverguide3 написа:И другият ми въпрос е : Това крушки за дълги ли са ? А крушките за къси светлини как се водят?

Извинявам се за въпроса ,но никога не съм отварял фара и карам тази кола от скоро :) Не съм се сблъсквал с всичко!

Отностно крушките намерих едни за по-добри пари...бяха 6 лири не 2 :D Поне вид вадеха.Иначе ейсега ще проверя за Филипс-а.Просто искам да свети бяло ,а не тази гадна жълта светлина.

Това е крушка Н4- с две светлини е (за къси и дълги). По магазините се продават подобни с надписи XENON, PLASMA и с различни цветове на стъклото и струват около 10лв комплекта. Аз имах такива - сини. Светеха синьо-бяло, но се оказа че обикновенните светят по добре от тях - вижда се повече.
Както колегата каза има различни модели нa OSRAM и PHILIPS, които светят по-бяло от нормалните крушки и същевременно светят добре :)

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Вто 02 дек 2008 8:48

да Philips Blue Vision мн ги хвалят.20лж и не6то били ама си заслужава аз такива мисля да си взимам тея дни

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 02 дек 2008 9:20

Проблема на фаровете ни не е в крушките, а в захранването им. Сложи си едни релета и с най-обикновенна халогенка ше ти свети перфектно. Ето ти и материяли за четене.http://vw.ilievi.com/howto/lights.improve/

driverguide3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот driverguide3 » Вто 02 дек 2008 12:27

Значи да разбирам че крушката е една ,но свети по два вида (къси и дълги) ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”