скъсан кабел на предния капак

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ahil80503
Автомобил:
Двигател:

скъсан кабел на предния капак

Мнениеот ahil80503 » Вто 02 дек 2008 18:00

имам нъакакив дебел кабел който е скисан на предния капак на г3.Като застанеш срещу колата се намира в десния ъгъл.Мисля чее някакъв кабел за маса.Ако някой знае би ли ми обяснил за како служи кабела.Защото преди седмица го оправих и след това смених термостат на колата и сега от време на време крушката ми за масло подмигва и като почне да подмигва стрелката на оборотомера ми пада на нула.погледнах връзките но няма проблеми.Осъмних се от този кабел и сега пак го откачих ,утре ще перобвам дали крушката пак ще ми светне,щото не го прави всеки път.предварително благодаря :?: :roll: :?:

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 02 дек 2008 18:20

Колега единственият кабел за който се сещам сега както го обясняваш трябва да е масата на капака. Дай снимка все пак но ако е плосък оплетен от няколко по тънки многожилни със сигурност е маса.
Но той няма нищо общо с премигването на лампата за маслото :wink: търси проблема другаде.

п.п.Нормално е да ти мига лампата щом казваш че оборотомера пада почти на 0.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 02 дек 2008 19:20

и при мен тоя кабел е скъсан и си седи,интерсесно ми е каква роля играе.....знам ,че е маса но за какво точно...и без него и със него не виждам разлика :D :D

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 02 дек 2008 22:40

Ролята е най-малко да замасява капака и да поглъща електромагнитните импулси от запалването и свещите.......
Имам един комшия с едно балканче с издънен ауспух.....преди да го чуя че се пребира го разбирам по това че усилвателя ми започва да пука поне 200-300 м. е от мен

Потребителски аватар
ahil80503
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahil80503 » Сря 03 дек 2008 8:09

мерси за отговорите.Аз си го откачих зашото една седмица ми беше закачен и станаха тези проблеми,незнам дали си го внушавам ама даже през тази седмица като покарам колата и пипна после вратата ме хващаше ток,затова предпочитам да си е откачен. :!:

Потребителски аватар
DIDO25
Автомобил:
Двигател:

маса

Мнениеот DIDO25 » Сря 03 дек 2008 11:12

и аз го имам колега,маса е,а иначе имам подгряване на пръскалките-незнам дали има нещо общо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”