Слабо върти като запалвам....!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Слабо върти като запалвам....!?

Мнениеот WasteLand_TD » Пет 17 сеп 2004 11:26

Абе колеги нещо слабо върти като паля колата.Мотора е 1.9ТД 75 коня.
Мотора е в перфектно състояние.Центровката е супер.И четирите подгряващи свещи са изправни.Акумулатора е 75 ампера с голям стартов ток.
Някои казват че ще да е от стартера.Особено ако е много загряла, да речем карал съм дълго време по магистралата , като спра и после врътна - едвам едвам върти.
Вие от какво мислите че може да е.И ако е стартер скъп ли е ремонта.
10X :wink:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пет 17 сеп 2004 11:31

при мен се беше появил този проблем около една седмица след едно яко наводнение ... свалих стартера и от там изтече сумати вода и гняс ... почистих ... смазах и гресирах ... всичко тръгна перфектно ... после един майстор ми каза че често се случвала да влиза вода вътре ....

Toledo
Автомобил:
Двигател:

стартер

Мнениеот Toledo » Пет 17 сеп 2004 12:58

Имал съм подобен проблем със стартер с Форд 1,8Д , но го правеше постоянно. Занесох го на Раковска и там нещо го "смазаха", че бил изсъхнал. След това - никакви проблеми.
Сега с Толедото имам следното - когато двигателят е горещ, тогава пали от 2-3 оборота повече. Но си върти нормално.
В събота ходих на Св.Наум за ремонт на стартер и алтернатор- казах им да сменят всичко - втулки, четки, лагерчета. Излезе ми 55лв и всичко това за 2 часа.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: стартер

Мнениеот Pichaga » Пет 17 сеп 2004 13:03

Toledo написа:Имал съм подобен проблем със стартер с Форд 1,8Д , но го правеше постоянно. Занесох го на Раковска и там нещо го "смазаха", че бил изсъхнал. След това - никакви проблеми.
Сега с Толедото имам следното - когато двигателят е горещ, тогава пали от 2-3 оборота повече. Но си върти нормално.
В събота ходих на Св.Наум за ремонт на стартер и алтернатор- казах им да сменят всичко - втулки, четки, лагерчета. Излезе ми 55лв и всичко това за 2 часа.

какъв беше проблема, че ходи на св. наум, само това ли, че при топла кола пали по-трудно? /и аз го имам тоя проблем затова питам/

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Пет 17 сеп 2004 16:17

аз мисля че имаш загуби на ток по плюсовия кабел (от акумулатора до стартера)или пък на включвателя на стартера са заминали медните контакти за цена не знам

Toledo
Автомобил:
Двигател:

проблем

Мнениеот Toledo » Пет 17 сеп 2004 16:27

Конкретния проблем беше, че понякога като завъртя ключа и няма никаква реакция от стартера. Все едно ключът си е в нормално положение. Обикновено се получава от износени четки на стартера. И понеже ми се е случвало на друга кола, затова отидох профилактично. И понеже бях там, казах им да свалят и алтернатора. И неговите четки се бяха почти изтъркали /което е нормално за всички 10-на годишни коли /. А най-мразя през зимата да ми се налага да правя нещо по колата. Затова по-добре сега. А и момчетата ми казаха, че алтернатора не е пипан за ремонт/ освен ако е сменян целия/, което означава че колата е на около 200х.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 17 сеп 2004 21:28

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 14:45, променено общо 1 път.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

ЧЕТКИ

Мнениеот Toledo » Съб 18 сеп 2004 9:11

Пак казвам, че аз ги накарах да свалят и стартера, и алтернатора и да сменят всичко, което би могло да ми прави проблеми - четки, втулки, лагерчета. Взеха ми 55лв. за всичко. 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”