Тройник на охладителната система
- koziak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тройник на охладителната система
Двигателя е 2Е,на главата има един тройник на който е поставен темп.датчик и горния маркуч на радиатора.Та от въппросния тройник ми сълзи антифриз между тройника и главата.Притягах го,но няма резултат,даже май по зле стана.Въпроса ми е,какво трябва да се подмени,някакво уплатнение ли има между тройника и главата или какво?
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Смени си самият тройник и си готов 7-8лв. е - успех.
Оригинален тройник е с 1 дупка за темп. датчик а с 2 дупки са новите към тройника има една тапичка(ако имаш стар неработещ датчик слагай го вместо тапичката защото тапичката е пластмасова а датчика метален по- добре да сълзи отколкото да ти изтече отведнъж антифриза). Съвсем нормално е след 6-7 месеца да просълзи и новият просто е дефектен.
Оригинален тройник е с 1 дупка за темп. датчик а с 2 дупки са новите към тройника има една тапичка(ако имаш стар неработещ датчик слагай го вместо тапичката защото тапичката е пластмасова а датчика метален по- добре да сълзи отколкото да ти изтече отведнъж антифриза). Съвсем нормално е след 6-7 месеца да просълзи и новият просто е дефектен.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
a aз по този проблем минах само с О пръстен за 0.70 ст. Явно съм късметлия
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 45#1547897
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 45#1547897
- dbanchev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тройник на охладителната система
Днес смених моя тройник! Беше спукан и течеше доста! Смених го с Топран 16лв, пише на него че е немски, изглежда ми доста читав. Дано нямам проблеми за напред
.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
dbanchev написа:Днес смених моя тройник! Беше спукан и течеше доста! Смених го с Топран 16лв, пише на него че е немски, изглежда ми доста читав. Дано нямам проблеми за напред.
Много от колеги те се оплакват от ТОПРАН, но те нямат алтернатива. Другият вариант е оригинален...
Аз лично карам с топран вече повече от година и нямам никакви ядове... Дано да се крепне и да не се спука отново..
Иначе.. ако се намери някой леяр, дето да може да прави тия тройници от алуминий, ще си направи доста успешен бизнес...
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
icefire написа:...Много от колеги те се оплакват от ТОПРАН, но те нямат алтернатива...
A?
Моя тройник Топран = 18-27! лв,според магазина...
Оригиналния - 22.80 лв
Смених 3 топрана.
Сложих накрая оригинален.
И дойде с гуменото си уплътнение в комплекта.
Повече подобни недоразумения като топран - НЕ.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:Моя тройник Топран = 18-27! лв,според магазина...
Оригиналния - 22.80 лв
Миналата година, когато аз сменях моя, ми казаха в Юнитрейд някаква доста по-висока цена за оригинален тройник, която вече не я и помня. Топрана струваше около 20 лева тогава и поради тази причина го сложих него.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Еми,моя е купен по номер от Хаас-60(VW Пловдив),Пловдив.Има щампите на VW/Audi,номерата,марка няма,произведен в Чехия.Почистих,сложих,стегнах и забравих какво е това теч.Стария ми оригинален е здрав,но е огънат от времето.Пробвах с ново уплътнение - пак изпусна.Топрана го слагам и тече след 3 дена.....Всяка интервенция по моя тройник е свързана с източване на антифриза и доста нерви,поради специфичното разположение и монтаж.
Тройниците могат да се потърсят и за Сеат/Шкода,ако моторите са еднакви,защото нали по-евтинджоссс.
Тройниците могат да се потърсят и за Сеат/Шкода,ако моторите са еднакви,защото нали по-евтинджоссс.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”