Нещо ми тропа
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо ми тропа
Колеги искам да попитам за мнение.При движение и завой на дясно по скоро усещам отколкото да чувам нещо като чукане или тупкане (туп-туп-туп).Моето лично предположение е че е или преден лагер на колелото или каре.От друга страна не сьм убеден ,че е лагер защото вдигах едно по едно колелата и ги вьртях,но не чух специфично хрущене на разбит лагер.Маи ще заложа повече на разбито вьншно каре,защото скоро сменях маншон и видях,че е трьгнало да си ходи.Та вьпроса ми е дали някои може да насочи на някаде мислите ми?Благодаря.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
външното каре издава много специфичен шум ,като да прекараш пръчка по метална ограда.Усеща се най вече когато колата влиза в завой и волана почти напълно е навит и подаваш газ да тръгнеш.
Колегите казват,че на ляв завой пука дясно,на десен ляво ама..
Моето тропа 3,5години.По-леко в завоите без много газ и няма ядове.
Колегите казват,че на ляв завой пука дясно,на десен ляво ама..
Моето тропа 3,5години.По-леко в завоите без много газ и няма ядове.
- radko tarikata
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:По вероятно да е лагер...не винаги хрущи.....имал съм случай и да тропа...тъп приглушен звук...малко вероятно да е каре..
не е лагер колега , аз на скоро смених лагер и не ми е тропало , а имам подобен проблем с пукането и аз , и много ме съмнява и мен да не е каре , и мисля че някой ми беше казал че карето е некаде 100 и кусор лева , и си карам така и не ми греме
-
valentin jekov
- Автомобил:
- Двигател:
За "тупкането"
Колегите са напално прави.Шума от каре е доста специфи4ен и зву4и по скоро като цикли4но тракане.Въпросното тупкане може да е при4инено от доста работи.Препоръ4вам ти да обърнеш внимание на лагера на тампона на макферсона или на шарнира.По скоро е лагера в тампона.4уваш го в завои поради простата при4ина 4е се полу4ава страни4но натоварване и при неравност се полу4ава движение във въпросната хлабина.Колега,все пак караш испански ФВ не тарси под вола теле.Тук при4ините винаги са нешто елементарно. 

- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, като чета имаш сходен на моят проблем, но може да не е причинен от същото нещо - http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=115243
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”