проблем с гаснене на голф3 в локви

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tontoni
Автомобил:
Двигател:

проблем с гаснене на голф3 в локви

Мнениеот tontoni » Нед 07 дек 2008 17:05

Здравеите имам проблем с Голф 3 1.4м.и. Проблема е следмия когато колата влвзне в по голяма дупка с вода(по често когато вали) колата гасне и не пали 15-тина мин.Когато запали работи малко на 3 цилиндера.Проверих сички неща от кутията на ваздушния филтер до инжекцията и сичко си е ок и не влиза вода там.Моля ако някои знае за този проблем да ми помогне.

Потребителски аватар
ahil80503
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahil80503 » Нед 07 дек 2008 17:17

пасата на баща ми прави същия проблем при мокро време,ама сега ще го води на сервиз.един майстор каза че проблема може да е в капачката на свещите да се подмокря 8)

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iv4o9999 » Нед 07 дек 2008 17:46

мдам аз съм със същия голф и съм пуснал тема малко преди теб на същата тема обаче аз смених капачка и палец и свеши и пак на мокро време го прави аз си мисля да нее от бубината а тя супер високо и не е мокра поне при мен аиде колега ако намери6 проблема пи6и че и аз имам същият проблем

Потребителски аватар
tontoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tontoni » Нед 07 дек 2008 22:33

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=119542 да видях колега но ако може някои да ме ориентира към сервиз ще съм му благодарен(мисля да я карам в юнитреид но не искам да ме одерат за това по добре предложете друго място)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 07 дек 2008 22:42

Сменете си кабелите на свещите преди да предприемате други интервенции по двиг. и ходене по сервизи :idea:

Потребителски аватар
BIG_BOY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BIG_BOY » Нед 07 дек 2008 22:53

Един мой колега имаше същия проблем- угасва когато мине през локва, губи обороти и гасне и не може да се запали после 5 мин, проблема му беше в бубината - беше напукана и когато мине през локва или при дъжд вода попада на горещия двигател, изпарява се във вид на водна пара и мъгла и така прониква в напуканата бубина и оттам се получава проблема.
При напукана бубина или цепнатини моя колега имаше и проблем и при запалването сутрин при мъгла или при дъжд -заради влагата проникваща в бубината.
Така че колега виж бубината, огледай за напукано, цепнатини, дупки по бубината

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 07 дек 2008 23:21

Хайде пак комутатор........

Потребителски аватар
tontoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tontoni » Пон 08 дек 2008 0:30

BIG_BOY написа:Един мой колега имаше същия проблем- угасва когато мине през локва, губи обороти и гасне и не може да се запали после 5 мин, проблема му беше в бубината - беше напукана и когато мине през локва или при дъжд вода попада на горещия двигател, изпарява се във вид на водна пара и мъгла и така прониква в напуканата бубина и оттам се получава проблема.
При напукана бубина или цепнатини моя колега имаше и проблем и при запалването сутрин при мъгла или при дъжд -заради влагата проникваща в бубината.
Така че колега виж бубината, огледай за напукано, цепнатини, дупки по бубината

мерси колега ще провера това задно със смяна на кабелите на свещите

Потребителски аватар
tontoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tontoni » Сря 10 дек 2008 0:05

смених бобина и кабели сега очаквам следващите валежи :lol:

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Сря 10 дек 2008 11:28

Ако пак ти прави такива проблеми виж си капачката дали има отгоре нещо като предпазител за да не се мокри.Аз като си купувах моята на BOSCH имаше такава защита и през каквато и локва да мина не позволява да влезе вода вътре и нямам никакви проблеми,даже и оборотите не се променят :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”