Проблем със ксенона и качествени халогенни крушки !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bogo1
Автомобил:
Двигател:

Проблем със ксенона и качествени халогенни крушки !

Мнениеот bogo1 » Пет 12 дек 2008 18:58

Здравейте на всички ,вчера си купих ксенон марка "HUNTER",за 150 ЛВ. монтира ми го един майстор от Варна,само със това се занимавал ,като се качих парвото ми усещане беше че се вижда супер готино,но след няколко километра видях че светлинния поток който пада върху пътя е много разсеян ,не е концентриран а пръска светлината настрани днес ходих да ми регулират фаровете и се надявах че ще се оправи но си остана във същото положение.И това ме дразни ,не ми харесва.ако някой има идея как да си го регълирам че да свети по концентрирано върху пътя ,моля да ми помогне.А сетих се и друго ако махна ксенона а сложа хубави и скъпи халогенни крушки маркови може би ще съм по доволен ,кажете ми качествени и хубави крушки за къси и далги за голф 4 ако някой знае .ще ви бъда много благодарен.Помогнете ми във избора на крушки.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 12 дек 2008 19:10

osram nightbreaker, за да станат нещата с ксенона за съжаление трябват повечеот 150лв.

ето пример, за да не съм голословен

http://www.bosseuroparts.com/Hella_light_modules.htm

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пет 12 дек 2008 19:46

На теб проблема нетие в крушката или ксенона,ами просто фара ти е с обикновен рефлектор и той разпръсква така светлината.Преди като си бил с обикновените крушки е по-малка вероятноста да си го забелязал тоя ефект защото светят по-слабо и жълто.
Каквато и крушка да сложиш няма дае по-добра от ксенона :idea:
Единственото решение е фар с лупа,където светлинния поток е концентриран и няма никакви разсейки :wink:

bogo1
Автомобил:
Двигател:

Благодаря ти

Мнениеот bogo1 » Пет 12 дек 2008 21:01

Благодаря ти,но откъде да си взема такива фарове със лупи или не се сменят целите фарове,а и какви паи са ,А относно крушките за къси и дълги каги некои качествени ,помогни ми,

Потребителски аватар
marrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот marrs » Пет 12 дек 2008 22:16

проблема при теб най-вероятно не е във фара а в крушките . Пробвай с качествени ксенон крушки !! За халогенни крушки бих ти препоръчал OSRAM Night Breaker .

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 12 дек 2008 22:46

night breaker-а свети добре,но не може да се сравнява с ксенон.тествал съм всички видове халогенни крушки на Osram и досега нито една не свети по-добре от ксенона (моя е за 100 лв).

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Re: Благодаря ти

Мнениеот Dorian » Пет 12 дек 2008 22:49

bogo1 написа:Благодаря ти,но откъде да си взема такива фарове със лупи или не се сменят целите фарове,а и какви паи са ,А относно крушките за къси и дълги каги некои качествени ,помогни ми,

Целите фарове се сменят а цените са от 250-500лв. в зависимст от марката и модела.Ако си заинтересован прати ми едно л.с. да ти пратя няколко саита или да ти кажа от къде можеш да вземеш :wink:
Пак ти казвам няма халогенна крушка която да е по-добра дори и от най-китайския ксенон,иначе марки като Хела,Осрам,Филипс са добри от халогенките.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”