Клапа за топъл и студен въздух

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobigenchev
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 1.8T AWT

Клапа за топъл и студен въздух

Мнениеот bobigenchev » Пет 19 дек 2008 11:27

Здравейте колеги. Знае ли някой как мога да си проверя дали ми работи клапата за топъл и студен въздух? Мисля, че моята не работи защото при студено време не дърпа въздух от въздуховода, който отива към двигателя. Също така като надуя тази тръбичка, която отива към тази клапа изпуска въздух някъде от мембраната в тази клапа. Не мисля, че трябва да е така. Какво ще кажете вие?!? :D

P. S. Възможно ли е затова да са ми черни свещите, защото датчикът за температурата на входящия въздух отчита ниски температури и компа вкарва повече гориво. А???

Потребителски аватар
bobigenchev

Мнениеот bobigenchev » Съб 20 дек 2008 17:43

Никой, нищо ли не знае по въпроса? :037:

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Съб 20 дек 2008 19:04

Знаеме,ама пробвай първо с търсачката и ако не намериш отговор,в което се съмнявам,тогава пусни тема.Тая клапа и система в нашите любими автомобили е доста ялова,а и е нормално след 15-тина години и незнайно колко км да престане да работи както трябва.Затова най- лесният вариант е да и откачиш вакума,като не забравиш хубаво да го запушиш (например с болтче с подходящ размер).Ако пък много държиш на клапата първото,което трябва да направиш е да подмениш всички вакумни маркучета и тръбички и пак да се чудиш дали работи,кога работи и как работи. Не ми се вярва датчикът ти за температурата на входящия въздух да отчита чак такива ниски температури (ако е читав,разбира се),защото на твоя двигател той е чак някъде около моното и докато въздухът стигне до там вече не толкова студен.

Потребителски аватар
bobigenchev

Мнениеот bobigenchev » Съб 20 дек 2008 20:12

Колега, преди да пусна темата опитах с търсачката но нищо за това, което ме интересуваше не излезе. Все пак нали затова е този форум всеки да споделя знанията си с другите. Благодаря ти все пак за информацията, която сподели с мен и всички съфорумци макар и със леко заядлива нотка.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”