теч от радиатора може би......?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

теч от радиатора може би......?

Мнениеот nikolai_an » Нед 21 дек 2008 17:52

значи вчера случаино забелязах че в единия ъгъл точно над ножа радиатора ми е леко омазнен.забърсах го с парцал,запалих колата(голф 3 1,6 абу мотор),изчаках да загрее до вкл. на перката и проверих за теч но не забелязах да се е омаслил отново въпросния долен ляв ъгъл на радиатора!направи ми впечатление че се вдигна малко пара по едно време от радиатора,но след малко изчезна,след като перката изкл.проверих отново за теч но не се виждаше да е текло!днес проверих пак имам чувството че пак леко е омазнено,но няма наличие на капки или на теч,иначе колата загрява нормално и негуби антифриз(засега поне).въпроса ми е възможно ли е да е имало конденз между оребренията на радиатора понеже ми направи впечатление че маркучите под капака са потни когато колата не е палена 1-2 дни.някои може ли да ми каже как се сваля радиатора на тоз мотор и евентуално ако сълзи по малко с прахче дали ще се закисне или по добре нов,някакви цени евентуално ако някои се е сблъсквал с подобен проблем.....???

koremcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koremcho » Нед 21 дек 2008 21:43

Виж гумени съединения,скоби и т.н. Ако не е там проблема,се ориентирай към Радиатор .

Panev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panev » Нед 21 дек 2008 22:31

Пробвай наистина да пристегнеш скобите на маркучите(ако са с винт), от студа е възможно да се свие маркуча и да прокапе леко.

Потребителски аватар
gyleto
Автомобил: Golf 2
Двигател: PL 1991

Мнениеот gyleto » Пон 22 дек 2008 2:02

Aко не си палил колата 2,3 дена може да има конденз по радиатора но не толкова че да имаш видим теч,след запалване на автомобила ако имаш конденз той се изпарява видимо от радиатора провери си маркучите дали са стегнати добре и ако си бил с вода и си налял антифриз е нормално да текне отнякъде :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”