Паднал Акумулатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hcng
Автомобил:
Двигател:

Паднал Акумулатор

Мнениеот hcng » Пет 26 дек 2008 22:18

Честита коледа колеги шифьори :)
Гофчо беше забравен 4 дена с пусната светлинка в купето и акумулатора му е 100% паднал. Имам 2 въпроса:

- прецакал ли се е акумулатора?
- ако ме бутнат за да запаля и оставя двигателя да работи 30мин, ще се зареди ли поне до степен да запали колата ?

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Пет 26 дек 2008 22:25

според мен нищо му няма на акумулатора ама по - добре вместо да те бутат да го свалиш от колата и да го сложиш да се зареди за около 12 часа с зарядно за акумулатори като го зареждаш с ток не по - голям от 1/10 от капацитета му т. е. ако например ти е 60 ампер часа го зареждаш с 6 ампера ток
поздрави :D

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Пет 26 дек 2008 22:29

Колега това да ли се е прецакал никой неможе да ти каже ще го разбереш чак като го заредиш (ако успееш).
Ако успееш да запалиш на бутане има шанс за Аку-то но за целта трябва да има поне малко ток иначе нищо няма да стане. Според мен единственият ти шанс е някой да ти даде ток за да запалиш щом казваш че е 100% аут.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 26 дек 2008 22:45

Най-добре в такъв случай е следнотот - качваш го на топло и го оставяш няколко часа да се стопли.
Като поседи и се стопли (придобие околнате температура в помещението като го пипаш) гледаш как му е електролита ако е обслужваем де.
Ако има нужда - доливаш , ако няма нужда - не доливаш :)
Та....пускаш го да се зарежда на не повече от 2-3А ток като за начало понеже е много разреден и ако го забиеш на 5-6 А риска да си отиде е бая голям.
Та затова го чучваш на 2-3А да си зарежда и така да кажем първите 12 часа....после минаваш на стандартния заряд - 1/10 от капацитета му и го дозареждаш още 5-6 часа.
Иначе по принцип ако го зареждаш с по-малък ток за по-дълго време му е по-добре.
след като си го заредил го оставяш да отлежи няколко часа и си готов да го ползваш още бая време ;)
Успех!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 26 дек 2008 22:48

Не бой се - няма му нищо (само да не ти става навик ;) ). Най-доброто, което можеш да направиш е както каза колегата наистина да го свалиш и да му направиш едни пълно нощно зареждане.

Ако това по някаква причина не е вариант - запали с кабели и най-добре вземи покарай 20ина минутки. Но след това я щади от палене докато не я покараш по сериозно за да не те остави някъде....

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 26 дек 2008 23:01

ако ти е нов с бутане може и да стане, но по-добре го демонтирай и зареди ,другият вариянт е да й дадете ток от друга кола,но оборотите на колата донор трябва да се задържат ,а не да се помпа газта :wink:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 26 дек 2008 23:03

stoqn_g60 написа:ако ти е нов с бутане може и да стане, но по-добре го демонтирай и зареди ,другият вариянт е да й дадете ток от друга кола,но оборотите на колата донор трябва да се задържат ,а не да се помпа газта :wink:

четох че даже не трябвало донора да е запален...... пък на мен винаги са ми давали ток от запалена кола....

абе важното е да не стават такива неща често...

hcng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hcng » Пет 26 дек 2008 23:25

Благодаря за отговорите. Акумулатора е на 1.5 години, мисля утре да пробвам да го заредя, като запаля с помоща на тока от друго аку :)

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Съб 27 дек 2008 12:02

Ако ти се бута бутай , но иначе на акумолатора нищо му няма , само да не е сух . Направи като запали 5-10 км. разходка и всичко ще е наред , трябва само да възбуди. Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”