Пребоядисване? Съвет за корекция на ожулени врати!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Пребоядисване? Съвет за корекция на ожулени врати!

Мнениеот Haralampi » Нед 28 дек 2008 4:12

Колеги, моля за съвет и информация какво мога да направя с одрасканите си врати - жулнах ги в една каменна саксия :(

Струва ми се че дясната до голяма степен (може би с изключение на ръбчето) може да се оправи с полиране?!
върпоса е какво да се прави с лявата? от снимката трудно личи мащаба но това ударено место е с големина около монета от 1лв. Лошото е че както се вижда е до кит и даже е леко подкожушена боята отстрани. Има ли как да се оправи, макар и не съвсем незабележимо това място без пълно пребоядисване на вратата?? Хич не ми се иска да го правя, още повече че и двете бяха цялостно пребоядисвани преди няма и година заради любезен съсед, който ги мина с ключ.... Мястото е толкова малко че направо лошо ми става като си помисля за цялостно пребоядисване :((( Няма ли как да се оправи локално там с боя или знам ли и аз?!? Дайте ми надежда?

Мерси за всеки съвет и информация!!

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 28 дек 2008 10:21

Бих помолил драгите модератори да върнат темата в Основен, тъй като не става дума за направи си сам - аз нищо няма да правя сам - интересува ме какви са вариантите за поправяне принципно!!

Благодаря!

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Нед 28 дек 2008 10:23

Както се вижда щом питаш не можеш сам.Варианта е един отиваш при майстор и той си знае работата.Успех.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Пребоядисване? Съвет за корекция на ожулени врати!

Мнениеот vasstop » Нед 28 дек 2008 10:24

Haralampi написа:Колеги, моля за съвет и информация какво мога да направя с одрасканите си врати ...
След като няма да ги правиш сам - горещо ти препоръчвам да заведеш колата на "доктор", с две думи сервиз.

Потребителски аватар
Haralampi

Re: Пребоядисване? Съвет за корекция на ожулени врати!

Мнениеот Haralampi » Нед 28 дек 2008 10:25

vasstop написа:
Haralampi написа:Колеги, моля за съвет и информация какво мога да направя с одрасканите си врати ...
След като няма да ги правиш сам - горещо ти препоръчвам да заведеш колата на "доктор", с две думи сервиз.

Несъмнено ще... както и за всеки друг проблем. Но нали смисъла на форума е човек да почерпи опит и поиска съвет? Така си мислих поне.... иначе майсторите са предостатъчно да.

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Нед 28 дек 2008 10:26

ми колега по принцип може да се направи локална корекцийка но ще си личи. Искаш да корегираш с паста, хубаво ама баш там на ужуленото е паднала боята, там какво ще полираш? Ако искаш да не си личи цялостно боядисване

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 28 дек 2008 10:29

Колега,
Ти зададе въпрос, който съм цитирал по-горе.
Един от факторите да ти помогнат по-бързо и качествено в този форум е да се пусне обявата:
първо - с подходящо заглавие
второ - в съответния раздел

В твоя случай имаш одраскани врати и единственото решение е тенекиджия, китване и боядисване.
Дали ще го направиш сам или ще повериш тази работа на друг - това е твое лично решение.
Има вариант и да си купиш други врати и да ги подмениш.
Друга "задклавиатурна" помощ няма как да стане...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 28 дек 2008 10:30

diavo написа:ми колега по принцип може да се направи локална корекцийка но ще си личи. Искаш да корегираш с паста, хубаво ама баш там на ужуленото е паднала боята, там какво ще полираш? Ако искаш да не си личи цялостно боядисване

Чел съм че понякога (особено за металици) се говори за преливане? Ясно ми е че най добре би станало с цялостно пребоядисване, само че бих жертвал качество за да пощадя вратата от повторно пребоядисване... ако акъв вариант има - за това питам.

Иначе колата е с каско.

Особено дясната врата според мен е поправима с полиране... или?

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 28 дек 2008 11:42

На мен лично най- удачен варянт ми се струва, че е детайлно боядисване. Обаче пак може да има разлика с другите части на колата :(.

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Нед 28 дек 2008 11:56

ако наистина детайлите са боядисвани скоро може да се направи поправка само на ожулените места и само там да се пръсне(прелее) с боя и после се лакират целите детайли.с полиране няма да стане,пак ще си личи

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 28 дек 2008 12:51

di4evv написа:ако наистина детайлите са боядисвани скоро може да се направи поправка само на ожулените места и само там да се пръсне(прелее) с боя и после се лакират целите детайли.с полиране няма да стане,пак ще си личи

И двете врати бяха изцяло пребоядисвани миналата пролет - т.е. 1 година. Силно се надявам особено и лявата врата да може да стане прилично с локална корекция, тъй като мястото се пада ниско и местенцето не е голямо.

В случая не става дума за парите, тъй като каското ще покрие, а за това какво е най-удачно да се направи в интерес на колата... :?

Дясната не ме притеснява - като изключим ръбчето, драскотината е съвсем повърхностна. но в лявата част.... сами виждате :?

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Нед 28 дек 2008 15:51

може да се направи и частично но си е тънка работа,после полиране яко.дясната врата ако не е много дълбока драскотината може да стане и само с полиране но едва ли....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”