Помощ за смяна на крушка
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ за смяна на крушка
Здравейте, искам да си сменя крушката, която захранва светлинките на парното(голф 3), понеже само централната част светеше. Понеже знам, че има само една крушка, която захранва и разпространява светлината и по другите краища пристъпих към екшъна. Свалих пластмасата, развих 4-те болтчета и....дотам. Намерих из форума този линк - тук, но там се пише просто да го издърпаш навън. Еми както и да го дърпам просто не става
Като капак сега вече абсолютно нищо не свети
Кажете как да издърпам целия механизъм. Също така възможно ли е да сменя крушчицата без да разкачам жилата, които са отзад защото не искам да грейна, пък парното ми да не работи. Порових се, но не можах да намеря точно инфо по въпроса.
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Ами аз непомня колко бяха болчетата,ама ще кажа какво си спомням по разглабянето.
1. Сваляш дърпайки трите въртеливи копчета.
2. Крушката е под това средното(пробвай с една пинсета да я извадиш,ако нестава продължаваш)
3. Развиваш там колкото болчета виждаш(мисля че бяха 5-6) имаше там някаде и около пепелника.
4.Трябва да ти се е откачило тва цялото управление на парното,но без да се откачат жилата.
5.Изтегляш го мисля че вазможно най-много напред колкото да можеш да бръкнеш с ръка и да свалиш тая бялата пластмаса дето стои крушката и смяняш и си готов.
п.с. Измии всичките тия разпространители на светлината (този прозрачният пред крушката и този на панела да не са прашлясали.)
1. Сваляш дърпайки трите въртеливи копчета.
2. Крушката е под това средното(пробвай с една пинсета да я извадиш,ако нестава продължаваш)
3. Развиваш там колкото болчета виждаш(мисля че бяха 5-6) имаше там някаде и около пепелника.
4.Трябва да ти се е откачило тва цялото управление на парното,но без да се откачат жилата.
5.Изтегляш го мисля че вазможно най-много напред колкото да можеш да бръкнеш с ръка и да свалиш тая бялата пластмаса дето стои крушката и смяняш и си готов.
п.с. Измии всичките тия разпространители на светлината (този прозрачният пред крушката и този на панела да не са прашлясали.)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”