какъв и е проблема на тая скоростна кутия?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

какъв и е проблема на тая скоростна кутия?

Мнениеот zdravko555 » Съб 03 яну 2009 21:43

Знам писано е по темата изчел съм всичко дет има по въпроса и не само в този форум, аз ли пропускам ама аналогичен проблем не намерих.
Случая накратко е следният:
първа влиза малко насила и с прищракване а втора трудно ако оборотите на двигателя паднат под 2000 - това си е така още като я взех лятото. маслото го гледах тогава беше си добре - тъмно жълто, бистро, марка неизвестна :wink: Също така не му харесвах това че като пусна на скорост по инерция се чува виене тихичко но го има! нормално ли е не е ли :?:
На двигателя смених маслото още тогава ама за скоростите все отлагах. И гледам идват коледните празници и си викам сега е момента и го смених преди да пътувам по провинцията, за добро или лошо не съм сигурен. цяла седмица чета по форумите какво да бъде и накрая викам аре на мотора е мотул и на скоростите ще да е мотул, имам прятел ще ме уреди с гаранция и отстъпка даже :wink:
Сложих такова MOTUL Motylgear 75W-90 http://www.prospeed.bg/cat/product_info ... ts_id=3747
Като източих старото гледам някакво мътно стои и викам време си е за смяна няма какво. Но от новото не сам доволен втора ми се пъне и не влиза докато не се разкара малко маслото, поне аз так се го обеснявам или да е щото е гъсто и в началото е така, ама не е по-гъсто видимо като клатя шишетата със старото и новото епа старито е по-гъсто що с него включва по-лесно? Мислех да си върна старото ама тъмно ми изглежда и като стоя няколко дена гледам утайка се събра, сружки в него не можах да видя.
На кой вал са зъбчатките на втора предавка да не е горе високо и да е насухо и затова, де да знам :?:
Какво да правя :?: добавки ли да търся :?: Друго масло ли :?:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 03 яну 2009 22:14

Първо разглоби и смажи хубаво колената на лостовата система.....

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 03 яну 2009 22:46

joker написа:Първо разглоби и смажи хубаво колената на лостовата система.....

в десетката колега, точно на теб се надявам да дадеш някаква идея :?:
направил съм го вчера следобяд ама се намръзнах и не я тествах да видя има ли резултат, и имаше нужда в тия сферички грес немаше направо сухи си бяха и малко износени, намазах ги с молибденова грес. но така си остана а сега съм на 200км зарязах я на баща ми да я пази на село докато ми излеже книжката. Имам една седмица да реша какво да правя, в петък ми излизат документите от кат и ще си я карам към софия.......ама да не се прецакат скоростите?

Добре де я кажи сега нали по-гъстото масло би влошило включването а с по-течливото ще е по-лесно? (говорим при студена кола и не отруцателни температури) или аз бъркам нещо

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 03 яну 2009 23:52

Маслото трябва да пълна синтетика..75w90...никакво друго!!!!Ако продължат проблемите хич и не си играй с ремонти....ще те осмучат като като гладно негърче рибя кост....даваш 250-300лв и вземаш направо" нова" от морга....има как да се провери още на място дали е читава,но повечето моргаджии дават гаранции...
Колкото до това дали ше ти блокира кутията....ами едва ли....аз карах 1 година с неприятен шум от лагерите на първичния вал...ама много ме дразнеше и направо за 200 лв сложих нова...и не съжалявам,защото "новата" се оказа"градски тип"...дълга 3-та предавка и къса 5-та...това много ме устрои защото карам колата предимно градско...хем изтеглям бързо хем рано превключвам на 5-та....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”