колеги от скоро ми се появи един проблем.като осиля повечко музиката ми горят бушоните на усилвателя(те са на самият него).НОсих го на техник,но той каза че е наред.После ме посаветва да отида на електричар и проблема е в инсталацията.Ако някои има нещо предвит моля да пише.не може да ми свирне музичката.
П.П.Забравих!Освен това не ми свети таблото с километража.Гасне и светва когато то реши.Има ли нещо общо
Моля помагайте.Благодаря предвариетлно

проблем с тока
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с тока
мисля че за да ти изгори бушон би трябвало да ти дава на късо някаде при мен усилвателя спираше когато се допрат кабелите който отиват към говорителя но не трябва да гори защото имат защита само вадя захранването към усилвателя и като го закача си тръгва нормално бушон не ми е горял до сега според мен ще е от усилвателя а за таблото можеш да провериш като спреш захранването до усилвателя и се оправи и после като го закачиш спре пак значи е от него ако няма промяна значи е друго
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем с тока
А колко говорителя си накачурил на изход на стъпалото?
Обърни внимание какво пише в спецификацията му!
Най-вероятно подържа 4 ома товар в не-мостов режим. Възможно е на мост да изисква 8 ома товар.
Ако на всеки от изходите закачиш 2 говорителя по 4 ома, то резултантния импеданс вече е 2 ома. От това тока на изхода веднага скача двойно, съответно гори и предпазителя
Обърни внимание какво пише в спецификацията му!
Най-вероятно подържа 4 ома товар в не-мостов режим. Възможно е на мост да изисква 8 ома товар.
Ако на всеки от изходите закачиш 2 говорителя по 4 ома, то резултантния импеданс вече е 2 ома. От това тока на изхода веднага скача двойно, съответно гори и предпазителя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”