Вчера с да речем не повече от 10 км/ч чукнах един бордюр със задна лява гума. По-точна джантата се одра канта и, но не мисля че се е ударила гумата. Няма балони.
Обаче ..... карам в права линия но за да върви колата в права линия, държа волана леко извит в ляво - да речем едно 15 градуса.
Вчера не ми е направило впечатление да тресе нещо, но днес май това се усети (отзад в ляво). След това май пак изчезна.
Че ще се ходи да се изправя джанта ясно. Та и реглаж на ходова част.
Въпросът ми е какво може да се е прецакало и за какво точно трябва да се провери при прегледа.
Предварително мерси.
п.с. Колата Г3 ABF мотор. Джанти лети 15 - зимни гуми ... тва няма значение .... ама все пак - да няма въпроси как кво .....
Удар в бордюр задна лява гума =?! крив заден мост
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Удар в бордюр задна лява гума =?! крив заден мост
Последна промяна от bugster на Пон 05 яну 2009 19:40, променено общо 1 път.
А сигурен ли си, че това с волана е в следстиве на удара, а не на самия път? Питам защото, въпреки че моята ходова част си е наред има участаци, където за да върви колата направо, волана ми е леко в ляво или дясно, та човек може да се заблуди понякога и като си имал инцидент. 10км. е прекалено бавна скорост за да има някакви сериозни поражения по ходовата част, но след като имаш притеснения нищо не пречи да минеш един баланс на джантата и един стенд, на задния мост, ей така профилактично, за лично успокоение
.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
отиди на реглаж и всичко ще си каже.хората си имат нужната техника да ти кажат какво отклонение къде имаш.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 89296f68b6
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 89296f68b6
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:А сигурен ли си ....
Да бате
Познавам си колата много добре и това се появи веднага след удара и не зависи от пътя или други фактори.
Smoke написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 89296f68b6
Ей тука ме уплаши
Значи ако съм прецакал нещо на задния мост .... си ебало мамата ....
Да бях чукнал предна гума да му се невиди .....
bugster написа:Ей тука ме уплаши![]()
Значи ако съм прецакал нещо на задния мост .... си ебало мамата ....
Да бях чукнал предна гума да му се невиди .....
Няма какво да се плашиш, като я качиш на стенд то ще си покаже дали е криво или не. Моят заден мост също беше крив и се наложи смяна, след като я качих на стенд. Смяната не е кой знае какво, стига да имаш нужните условия и инструменти, по-трудното е да намериш читав втора ръка.
Не дърпай дявола за опашката, че разходите по предницата са в пъти по-големи от тези по задницата..... карета, носачи, тампони, шарнири, полуоски, шенкели, кормилни щанги, свят ще ти се завие.
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Ходих на преглед на ходовата част.
Надеждите бяха за крива джанта или най-много шенкел, но се оказва заден мост
Понеже задницата поднесе и се удари странично, докато се занасяше само задна лява гума .... то направо си се спря в бордюра де.
Та сега съм на фаза вече ......... търся заден мост .......
Така ми казаха от сервиза, най-добре смяна.
a цена някой да има на идея
п.с. и евентуално препоръки за "операцията"
Надеждите бяха за крива джанта или най-много шенкел, но се оказва заден мост
Понеже задницата поднесе и се удари странично, докато се занасяше само задна лява гума .... то направо си се спря в бордюра де.
Та сега съм на фаза вече ......... търся заден мост .......
Така ми казаха от сервиза, най-добре смяна.
a цена някой да има на идея
п.с. и евентуално препоръки за "операцията"
Последна промяна от bugster на Пон 05 яну 2009 19:59, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”