Проблем с бензина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nokia
Автомобил: Golf MK4
Двигател: AGR

Проблем с бензина

Мнениеот nokia » Съб 17 дек 2005 13:13

Ами здравейте, нов съм в този форум , регистрирах се специално да ви питам нещо. значи имаме GOLF2 GT 1800 кубика, моно инжекция. проблема е такъв, че когато караме с бензин колата прекъсва и свещите са черни /ауе супер яко трепери и голям разход, така ми го обясни на мен татко/. имаме и газово, на него колата си работи без проблеми гладко и изобщо е 'кат нова.
някой ако си има идея от какво е това или откакво и как се оправя нека драсне 2 реда.
Мерси предварително :wink:

edit: колебаех се дали тук да пусна темата или в газови уредби. ако съм сгрешил нека бъде преместена.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Съб 17 дек 2005 13:33

Здравей и добре дошъл.Ако сте сигурни,че проблема е само на бенц защо като за начало не проверите ланда сондата да не е сдала багажа? :wink:

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Съб 17 дек 2005 13:39

Опитай с откачане клемата на акумулатора за 5 мин.
Запали на бензин и покарай малко ( 5-10 км) да загрее само на бензин. След това докладвай дали има промяна.
Има десетки неща по горивната система и запалвнето, които оказват влияние, но почни от най лесното и безвредно -триене грешките на компа.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 17 дек 2005 19:39

"brother_Tom" е прав!!!Моята(1.8 АБС-мономотроник) като ресетна ECU-то и е загрея на бензин няма никакви проблеми.Но ако само запаля и изчакам малко само да вдигне температурата и включа на газ, след това (вече загряла) като превключа на бензин оборотите спадат рязко, и после бавно (за около 1 мин) се вдигат и стабилизират.Това се получава поради простата причина че ECU-то натрупва много грешки паради това че не мое да контролира процеса до пълното загряване на двигателя.Пробвай да ресетнеш както колегата ти е писал и ако се оправи не се притеснявай ами си карай.

Потребителски аватар
nokia
Автомобил: Golf MK4
Двигател: AGR

Мнениеот nokia » Пет 23 дек 2005 23:32

Прочетох мненията ви още същия ден, после прочетох и последния пост. сега да ви кажа няма как да я караме 5,10 км в това време :) като се оправи ще я покараме/т.е. баща ми/. Той много ви благодари, просто не е на 'ти' с компютрите за да ви драсне два,три реда :).
Та мерси BBQ Guin Beer

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 24 дек 2005 9:18

Хехеееееееееее Nokia вие в добрич сигурно сте зарити от сняг.:))))
Аз имам един приятел от там та като си говорим за зима и сняг се се оплаква :)))

Сори за офф

Потребителски аватар
GTIteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIteam » Съб 24 дек 2005 10:32

За запушени дюзи мислил ли си?

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 24 дек 2005 13:53

nokia написа:Ами здравейте, нов съм в този форум , регистрирах се специално да ви питам нещо. значи имаме GOLF2 GT 1800 кубика, моно инжекция....

GTIteam написа:За запушени дюзи мислил ли си?

:shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”