Проблем с централно отключване заради студа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Миленко
Автомобил:
Двигател:

Проблем с централно отключване заради студа

Мнениеот Миленко » Пет 09 яну 2009 16:54

Здравейте колеги,ами вече за втори път не мога да отворя вратите,колата е с централно,мисля че вакуумно,чопчетата на вратите излизат не съвсем догоре и вратите не се отварят,след много опити заключ-отключ успявам да отворя задната врата и оттам лазя до шофьорското място,после сама се заключва отново и така докато позагрее и се постопли купето.И това го прави само като е много,много студено....Някаква профилактика може ли да се направи на тия машинки,къде се намира това компресорче за централното и.. така..Колата е Голф3 1,6 без ел.стъкла

aito
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот aito » Пет 09 яну 2009 17:03

какви компресорчета,какви 1.6 , 1.8?
вземи си вд40 и сериозно напръскай целия механизъм ,дори и отгоре през палчето.не се меткай във филми.

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Пет 09 яну 2009 17:05

здрасти колега компресорчето е багажника обикновенно е черна кутиика от нещо меко е направена в дясната страна зад стопа,за профилакти ще те посъветвам да си смажеш механизмите по вратите и да видиш дали нямат нужда от почистване може да се натрупал прах в комбинаци с влагата и студеното сам се сещаш какво става.
а също така като отключваш и заключваш ослушаи се дали някаде не съска да няма някое спукано маркуче или съединение

Миленко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Миленко » Пет 09 яну 2009 17:27

Ами съскане не се чува,но има някакъв шум,сякаш някакво ел.моторче се тормози,и палчетата някак си мудно се придвижват нагоре и надолу,ще ги напръскам както каза колегата по-горе,ако не помогне май ще трябва да се разглабят вратите и почистват механизмите

Потребителски аватар
Momot
Автомобил: Passat 1.9 tdi
Двигател:

Мнениеот Momot » Пет 09 яну 2009 17:46

Миленко написа:Ами съскане не се чува,но има някакъв шум,сякаш някакво ел.моторче се тормози,и палчетата някак си мудно се придвижват нагоре и надолу,ще ги напръскам както каза колегата по-горе,ако не помогне май ще трябва да се разглабят вратите и почистват механизмите

За жалост и аз имам същия проблем, утре ще пробавам тези "магийки " които казахте дано да помогнат :)

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 09 яну 2009 18:25

Вчера по същия начин с приятелката ми изизамхе към 7:15 защото бяхме на изпит(и двамата сме студенти) По същия начин ключалките замръзнали и не може да се отвори:) пълен виц... Най накрая се отвориха задните врати и точно като колегата пълзяхме до предните седалки! Иначе запали без проблем... Отиваме в университета с половин изчистено стъкло колкото аз да виждам че се беше натрупал некав лепкав скреж който едва го разкарах!Сигурно сме били голям виц отстрани:) и слязохме от колата по същия начин-през задните врати:) Познат ми каза че проблема идвал от залепване на уплътненията на вратата за самата врата! Решение уж било да се намажат гумените уплътнения с ГЛИЦЕРИН... Незнам какъв е ефекта но уж доста помагало! Разбрах едно че тея течности които ги продават по бензиностанцията помагат единствено да си отключиш колата ако е замръзнал патрона! От там нататък с отварянето на вратата не могат да се справят! Гараж му е майката....

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Пет 09 яну 2009 18:37

ами аз взех спреи за уплатненията от практирера около 3,40 е флакона праскаш и оставяш така до сега никакъв пробем не са ми заръзвали а за заключването ,точно като падна снега и аз обикалях 15 без да мога да вляза много неприятно, на село в гаража махнах корите на врътите почистих всички лосчета и след това слазах много добре със ТЕЧНА ГРЕС около 7 лв. е флакона също се пръска много удобно, и сега се отключва и заключва без проблем.
поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”