Скоро си купих феродо за прeдните дискове, уж Lukas ама никъде не видях да пише по кутията Lukas и дадох 67лв. с отстъпката. От както съм го сложил предно ляво свири та не се трае, особено при 90км/ч, незнам какво да правя - не може да се кара на дълго, не че и в града не свири.
Все едно е натисната леко спирачката, ама не е - като се вдигне колелото се върти свободно.
При нормален натиск на спирачките свиренето спира.
Сваляха ги в сервиз малко ги престъргаха в двата края на шмиргела, че диска е износен елипсовидно. След 40-50км отново започна.
Със старото феродо нямах проблеми, но просто свърши до метал.
Нямам ABS.
Друго ли да купя /някакво евтино/ или да сменя дисковоете с нови - не са много изтънели, но имат леки бразди?!?!
Нови предни накладки - страшно свирене - РЕШЕНО!
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
Нови предни накладки - страшно свирене - РЕШЕНО!
Последна промяна от gicho76 на Нед 25 яну 2009 18:03, променено общо 1 път.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Трябваше с накладките и дискове да вземеш.
Иначе и аз имах същия проблем, но го реших като свалих двете накладки и в крайщата им имаше стружки набирани от диска, обрах това място с пила хубаво и пак ги сложих.
Вече около 500км и нямам грижи с този проблем, иначе знам много е дразнещо.
Може накладката да не ти ляга хубаво на диска
Иначе и аз имах същия проблем, но го реших като свалих двете накладки и в крайщата им имаше стружки набирани от диска, обрах това място с пила хубаво и пак ги сложих.
Вече около 500км и нямам грижи с този проблем, иначе знам много е дразнещо.
Може накладката да не ти ляга хубаво на диска
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега сега ти прочетох темата.все едно аз съм я писал.това лято и аз си сложих нови предни на лукас със сигурност са оргинални (от германия ги имам от веркщата,на тях си пише лукас и си личи по външния вид че са нещо марково)но преди 1 месец и мойте почнаха да стържат вият..както си го описал ти и не го прави постоянно,мислих че е лагер но не е било...та и аз се чудя какво да ги правя,още не съм ги свалял,но мисля че е и със сваляне няма да стане.и на мен ми вади шум точно от предно ляво колело...направо ужас...иначе си спират супер!имам и още една забележка към марката много лесно загряват...предишните които имах не бяха така
-
краси0008
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нови предни накладки - страшно свирене
пробвай да раздвижиш цилиндърчето и двете втулки който държат целия апарат дано стане
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
Re: Нови предни накладки - страшно свирене
Проблема е отстранен - купих НОВИ накладки - турски - 18лв. комплекта!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”