Налягане на бензина - инжекцион

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Налягане на бензина - инжекцион

Мнениеот Ugeorge » Чет 08 яну 2009 17:38

Искам да питам ако налягането на бензина преди(в) инжекторите се повиши с 0.5 бара дали ще има кофти ефект върху ламбда сондата поради обогатяването на сместа и дали може да се компенсира с обедняване на сместа от дебитомера. Става въпрос за 1.3 инжекцион, електронна инжекция с дебитомер от стария тип с потенциометър.

Налага ми се да сменя регулатора за налягане, но оригинален е 230лв а мога да си намеря евтино регулируем, проблема е че регулатора се завинтва на рейката с инжекторите, и регулируемия няма да пасне там. И мисля да го сложа след оригиналния който пропуска бензин през мембраната. За целта трябва да махна вакуума, но ще държи по-високо налягане. Мислех си да изтърбуша някак си оригиналния ако някой е изтърбушвал такъв регулатор нека даде някакви наставления.
Дайте идеи кое е по-лесно да пусна системата на по-високо налягане или да изтърбуша оригиналния.

П.С. Сега се замислям че с годините пружината на регулатора може да е умекнала и дори без вакуума да държи правилно налягане и да стана без никакви проблеми, но все пак ако някой е правил подобно нещо нека сподели опит.

П.С.2 Какаво ще кажете за идеята да сложа новия регулатор преди рейката с помощта на един тройник, така няма да правя промени по стария, а само ще го запуша.

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefan_milk » Чет 08 яну 2009 21:23

аз съм със същия мотор и вакумчето на регулатора го махнах,че сутрин като паля гасне, и така няколко пъти трябва да я подържам с газ,а като е без него държи обороти.Според мене не би трябвало да те притеснява малко по високото налягане.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 11 яну 2009 9:58

Благодаря за отговора, някакви други мнения
:arrow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”