От студа последствия-/решено/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

От студа последствия-/решено/

Мнениеот Jonkata_v » Съб 28 яну 2006 1:11

Здравейте на всички!Въпросчето ми е следното:Колата ми е Г3 1.8-75кс(ААМ),3-ри дни не я бях палил,точно в най-голямите минусови температури.На 3-ия ден вечрта я запалих,и се започна едно стуржене,скърцане,виене,бучене откъм алтернатора,ан.ремък и капачката на маслото-поработи около 20мин,и почнаха да понамаляват част от звуците.Покарах я около 20км но на 3-та и 4-та скорост като подавам рязко газ мисля,че ми се чуваха повдигачите.Нормално ли е това или ще има някакви последствия?Днес сутринта си размразявах със шише топла вода отдушниците,че ми бяха замръзнали-Трябва ли всеки път да го правя?Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 28 яну 2006 9:44

Добре дошъл, колега! welcome_to_group

И теб да те оставя три дни в този кучи студ и ти ще тракаш, скърцаш бучиш и най-вече виеш
хайде и моя заявка за бисерите, дано все пак не се видя там
Запали пак колата и виж дали ще създава някакви проблеми. Ако пак е така, то тогава ще говорим.

Аз също изкарах едната колица от сервиза, седяла доста дни без да се пали и имах подобни проблеми, но на следващия ден нямаше и помен от тях :wink:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 28 яну 2006 9:48

Колега моя съвет е да не я пипаш и като доиде хубавото време тогава да се заслушаш. Естествено е да има такива шумове. Аз сега на моя като загрее му чувам някво цъкане като цъкането на часовник но-по силно и през равни интервали от време.Като интервалите несъвпадат с това на движение на повдигачите. Предполагам че ми е от ангренажния ремък, ама няма да го пипам, защото мисля че всичко идва от студа. Ангренажния ми ремък е на не повече от 20 000, а му дават гаранция 50 000.

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Съб 28 яну 2006 11:57

ANNIHILATOR написа:Колега моя съвет е да не я пипаш и като доиде хубавото време тогава да се заслушаш. Естествено е да има такива шумове. Аз сега на моя като загрее му чувам някво цъкане като цъкането на часовник но-по силно и през равни интервали от време.Като интервалите несъвпадат с това на движение на повдигачите. Предполагам че ми е от ангренажния ремък, ама няма да го пипам, защото мисля че всичко идва от студа. Ангренажния ми ремък е на не повече от 20 000, а му дават гаранция 50 000.

това чъкане е от дюлзата на моно-ижекцията не се претснявай нищо страшно няма

Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

От сту&

Мнениеот Jonkata_v » Съб 28 яну 2006 15:42

Благодаря за всички ваши отговори!Наистина като стана по топло всички тези неприятни звуци изчезнаха.....Днес като я запалих всичко си е както преди,намаше и помен от тези неприятни звуци.[/b][/quote][/code]

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”