Здравейте на всички!
Ползвах търсачката, но не намерих информацията, която ме интересува и в следствие на това все още не са ми ясни някои въпроси.
Значи....... казуса е следния:
Имам голф 4 и както знаете предполагам, той излиза стандартно от завода с 15” железни джанти.
Питането ми е
1 - 16” лети джанти по-тежки ли са от 15” железарки и от там ще натоварват ли окачването повече и това ще доведе ли до по-бързо износване на ходовата част?
2 – Като се премине от 15” на 16” влошава ли се возията и колко (ще друса ли много повече)?
3 – 16” гуми правят ли балони като 18”, 19” и т.н.?
Питане за джанти, гуми и окачване
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Питане за джанти, гуми и окачване
1.Не
16-ки алуминиеви не са по тежки от 15-ки железни,а и е доказано че големия зол гуми и джанти поема по-леко дупките(ако неса много ниски гумите)Като цяло се подобрява стабилоста на колата с 16-ките.Не бери грижа за окачването има и с 15 и 16'' фабрично
2.Возията се променя към по твърдо возене,но разликата от 1 цол е малка и няма да се усети кой знае колко много
3.Всяка гума прави балон ако не я пазиш от големи и остри дупки,просто шанса при 18-19 е по-голям тъй като гумата става много ниска и борда неможе да я запази
4.от мен
16-ки гуми са близо 2-пъти по-скъпи от 15-ките

2.Возията се променя към по твърдо возене,но разликата от 1 цол е малка и няма да се усети кой знае колко много
3.Всяка гума прави балон ако не я пазиш от големи и остри дупки,просто шанса при 18-19 е по-голям тъй като гумата става много ниска и борда неможе да я запази
4.от мен

- plachkov
- Автомобил: шкода рапид 2019
- Двигател: 1000
Re: Питане за джанти, гуми и окачване
Да,обаче кефа цена няма
С по-големи джанти визията е къде-къде ....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”