не пали на бензин а на газ работи без проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
popaslaptopa
Автомобил:
Двигател:

не пали на бензин а на газ работи без проблем

Мнениеот popaslaptopa » Нед 18 яну 2009 12:31

Колеги имам странен проблем на Голф 3 1.8 55KW Колата не иска да работи на бензин изобщо нито като е студена нито като е топла. Сутрин в студеното припалва и изгасва веднага ако успея да натисна газта на време я задържам на около 2000 оборота и така докато стопли малко за да я обърна на газ, ако пусна педала за газта падат оборотите рязко и изгасва мина ли на газ никакви грижи върви, пали, и всичко друго. Естественно ходих при най различни "факири" в следствие на което смених: термо датчика, стъпковото моторче и почистих потенциометъра на дроселовата клапа. Резултат никакъв. Ако имате някакви идеи моля споделете ги. Предварително Ви благодаря!

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Re: не пали на бензин а на газ работи без проблем

Мнениеот m2595 » Нед 18 яну 2009 12:33

Свещи, кабели на свещи, дистрибуторна капачка и палец, бензинов филтър. Те как са? :?:

popaslaptopa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popaslaptopa » Нед 18 яну 2009 12:40

Свещите са подмени с нови, кабелите са мерени, налягането на горивото също помпата го вдига и клапана го задържа в необходимите граници.
Забравих да спомена че е моно инжекцион а газовата е най-обикновенна.

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Нед 18 яну 2009 13:21

На първо време си откачи плюса на акумулатора за 10 минути и тогава пробвай.

popaslaptopa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popaslaptopa » Нед 18 яну 2009 13:34

и това /откачане на акумулатора/ е пробвано НЕ дава резултат.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 18 яну 2009 13:40

А бензинова помпа? Провери ли?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Нед 18 яну 2009 13:44

Най-добре сподели това, което си описал с Vaskoto 1 на ЛС.
Иначе popaslaptopa, така по описанието нещата според мен сериозно клонят към ламбда сонда. Другият вероятен вредител може да е ТПС. Писал си че си почиствал(но това не може да възстанови износените писти) потенциометъра, вероятно имаш предвид ТПС-а. Той е плочка захваната от дясно с четири винтчета за моното. Помпата как я измери, че подава необходимото налягане?
Карал ли си стотици километри на газ без да си обръщал на бензин?

Кабели, палец, дистр. капачка и свещи няма как да са, щом ти работи нормално на газ.

nakurro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nakurro » Нед 18 яну 2009 20:01

Колега имах същият проблем. Смених три сервиза и от трите не съм доволен.Не направиха нищо съществено. Накрая проблема си го реших сам. Ще ти опиша моите патила и дано в това видиш някакво решение.
От Бургас съм, и винаги ползвам услугите на сервиз "Муни" - първо при тях отидох.
1. Смениха ми де що имаше филтър и накрая НИЩО!
Почнах да се съмнявам за помпата, дори си бях заделил 300лв. за нова и смяна?!
2. После посетих сервиз "Кафеджиев" - там срещу 50лв. ми казаха, че са ми сменили някакъв бушон и проблема бил разрешен.
Взех колата и наистина вървеше и на бензин и на гас. - е поне помпата беше здрава. На другият ден обаче акумулатора се беше разредил. - Бяха забравили някакъв мост по таблото с бушони. След няколко дена обаче проблема пак се върна. Проблема ми беше едно към едно както ти го описваш. Принудих се да отида при трети "разбирко".
3.Посетих един сервиз в "Комлука" - или по-точно отидох при Деян (който е от Бургас може да го знае). Там става със записване (като в болница)и се почна: смяна на свещи (нищо им нямаше ама на), диагностики на помпи на момпи и др. - 3 часа на студа и накрая се оказа следното:
4. Така аз си оправих проблема: купих си присадка за бензина, откачих клемите на акумулатора за около 15 мин. и с прекъсвания и мъки изгорих около половин резервоар с гориво и нещата станаха. Не съм "специалист", споделям си патилата, защото заради "специалисти и дървени професори" изгубих около 250лв. и незнам колко време и нерви, а реших проблема си с една присадка и 10-15л. бензин.

И накрая ми се ще да кажа на всички пишман "майстори" от къде идва проблема с гаста при Golf. "Майстори" електронната система на голфа е една от малкото(поне голф 3) които трудно се нагаждат към газово запалване (с времето се натрупва грешка)и затова е нуждата от разреждане, сиреч махането на клемите. Другият проблем идва от нискокачествените бензини които ползваме - застоявайки в резервоара те се разграждат при което се образува утаика която налепя по горивната система и т.н......

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”