термостат или температурен датчик ?
- K_O_K_O
- Автомобил:
- Двигател:
термостат или температурен датчик ?
колеги като съм в движение и карам някъде 20тина километра стрелката ми на температурата се дига съвсем малко до 3тата чертичка най малко , даже и не стига 70 градуса а преди си се дигаше нормално до 90.днес проверих термостата покарах малко и слязъх да видя маркучите единия си беше студен другия топъл значи бачка нали.възможно ли е ако е с фалшив температурен датчик да бърка компа и да прави тези аномалии или си е от термостата? аа и друго пробвах я на място запалена постоя бая време температурата по стрелката се качи някаде до 70 и не6то и повече не можа да се вдигне а температурата на маслото беше 94 тоест ако съдя по нея колата ми трябва да е загряла нормално. от какво е колеги според вас
- parabadabal
- Автомобил: VW Golf 3 GT
- Двигател: AEK
- Контакти:
Re: термостат или температурен датчик ?
моята кола имаше подобен проблем който реших със смяна на термостата
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
parabadabal написа:моята кола имаше подобен проблем който реших със смяна на термостата

все пак не бързай да сменяш термостат, първо измери температурата на водата, може датчика да лъже
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
като работи на място виж при каква температура ще се включи перката, ако е на 90 градуса значи е термостат, ако се включи на примерно 70 градуса - датчик.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”