проблем с пръскалка на задна чистачка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

проблем с пръскалка на задна чистачка

Мнениеот ortiz » Сря 21 яну 2009 11:40

Имам следния дребен проблем:пръскалката на задната ми чистачка се движи с оборотите на чистачката,т.е.като пръсна ми пръска в полукръг.Това е добре,но когато се опитах да я регулирам и пуснах чистачката,пръскалката се върна на старото си положение и ми пръска по ламарината на задната врата.Някой знае ли как е захваната за болта ,който излиза от ламарината и дали това е нормалното й положение ?Колата е Голф 3 '96

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с пръскалка на задна чистачка

Мнениеот icefire » Сря 21 яну 2009 12:24

Това не й е нормалното положение. Не би трябвало да пръска в полукръг. Според мен махни самата чистачка и разгледай отдолу как седят нещата.. :012:

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Сря 21 яну 2009 13:17

ortiz написа:Имам следния дребен проблем:пръскалката на задната ми чистачка се движи с оборотите на чистачката,т.е.като пръсна ми пръска в полукръг.Това е добре,но когато се опитах да я регулирам и пуснах чистачката,пръскалката се върна на старото си положение и ми пръска по ламарината на задната врата.Някой знае ли как е захваната за болта ,който излиза от ламарината и дали това е нормалното й положение ?Колата е Голф 3 '96

колега и моята беше така когато се помъчих да смяня пръскалото с ново,трябва да ти пръска по средата на стъклото точно и когато севърти чистачката пръскалото да стои на едно място,пръскалото ти е една дълга тръбичка,която минава през цялата чистачка,влиза от вътрешната част на чистачката от долу под капака като махнеш пластмасовата тръба ще видиш за какво става дума,но вероятно ти е задържало пръскалото понеже е клеясъло от мизерии,пробваи да го раздвижиш,напръскай го с WD-40 спрей може да се оправи :wink:

Потребителски аватар
ortiz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ortiz » Сря 21 яну 2009 14:06

ок,ще опитам.Аз си мислех,че е екстра това :oops:

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Сря 21 яну 2009 17:51

ortiz написа:Имам следния дребен проблем:пръскалката на задната ми чистачка се движи с оборотите на чистачката,т.е.като пръсна ми пръска в полукръг.Това е добре,но когато се опитах да я регулирам и пуснах чистачката,пръскалката се върна на старото си положение и ми пръска по ламарината на задната врата.Някой знае ли как е захваната за болта ,който излиза от ламарината и дали това е нормалното й положение ?Колата е Голф 3 '96

колега,по принцип не трябва да е така.като развиеш гаиката която даржи чистачката вадиш рамото на ч-та,от долу се показва пластмасов прастен и друга гаика.тази гаика мисля че стяга пластмасата за уплатнение на самата дупка.праскалката на моторчето не трябва да се варти заедно сас чистачката.самата праскалка не подлежи на ремонт,тя е едно цяло с моторчето.с4упи ли се праскалката се сменя цялото моторче с здрава п-ка.моторчето се сваля лесно.друг случай е ако самото моторче не ти е оригинално.разглоби каквото трябва и виж какво е.преди година купувах от италианеца за 50 лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”