проблем с картера
- hahooto
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с картера
колеги искам да ви попитам от картера от пробката ми таи малко масло някои сбласквал ли се е с това неможе да се претегне,ако някои има идея как 6те стре да капе нека да ме светне колата е бора дизел.
- kasidi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с картера
Колега доколкото си спомням има медна или алуминиева дифтунка.При всяка смяна на масло си я сменяй .Вариянта е да развиеш пробката ,да източиш маслото ,да смениш дифтунката и пак да налееш маслото.Успех
- hahooto
- Автомобил:
- Двигател:
да но резбата ми е малко хлабава на картера маи 6те се налага да свалям картер.
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
Щом ти е хлабава резбата навий азбестово влакно върху пробката и тогава я затегни.Медната семеринга естествено остава на мястото си.Навий влакното в посока от сенерингата към края на пробката
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не си сменил дифтунга при смяната на масло, тече заради него. Тогава източваш маслото, сменяш гадната дребна шайбичка и наливаш пак. Ако ти е хлабава резбата нямам идея какво се прави... Щом колегата казва за азбестово влакно, сигурно така става, защото азбестът издържа на всякакви условия..
- hahooto
- Автомобил:
- Двигател:
можеби с асбест 6те стане ако някои друг има предложение 6те сам много благодарен.
Къде продават такива медни шайби,че досега не съм си купувал,а ще сменям масло скоро?
- hahooto
- Автомобил:
- Двигател:
в магазин за авто 4асти.
-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да знаеш голимината на пробката защото са два размера пробки медните девтунки съм чувал че били по добри струват 0.50 ст. до 1 лв.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
ortiz написа:Къде продават такива медни шайби,че досега не съм си купувал,а ще сменям масло скоро?
Там, където сменят масла. Не е задължително да е медна. Като кажеш за каква кола и те си знаят..
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
При мен се оказа развалена резба на пробката. Купих си нова от Евроболт и немам грижи.
- hahooto
- Автомобил:
- Двигател:
колега от магазин за болтове ли и с старата ли отиде
-
eng.Kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте
Срещал съм се с фолксвагени с подобен проблем, породен от близка среща на голф 3 с релефа на нашите пътища
. При такова положение пробката се беше вирнала към багажника и се наблюдаваше слаб теч. Решението на проблема беше нарязването на нова резба на картера и подмяна на пробката с по-голяма. Решението на този проблем обаче не трябва да търпи отлагане, тъй като е доста опасно за автомобила.
Поздрави
Срещал съм се с фолксвагени с подобен проблем, породен от близка среща на голф 3 с релефа на нашите пътища
. При такова положение пробката се беше вирнала към багажника и се наблюдаваше слаб теч. Решението на проблема беше нарязването на нова резба на картера и подмяна на пробката с по-голяма. Решението на този проблем обаче не трябва да търпи отлагане, тъй като е доста опасно за автомобила. Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”