4uka6ti klapani

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
boretto
Автомобил:
Двигател:

4uka6ti klapani

Мнениеот boretto » Сря 21 яну 2009 12:58

Kolegi imam golf 2 1.8 motor palna injekciq i imam problem s klapanite.Bqh pregorql garniturata na glavata hodih v serviz i ot togava do sega klapanite 4ukat postoqnno.Tam mi kazaha 4e klapanite mi sa bili v mn lo6o sastoqnie i te sa gi 6laifali,ni ne sa mogli posle da prilepvat kam glavata i za tova sa iztrili 4ast ot kubilicite za da oplatnqt klapanite.Sega postoqnno 4ukat!Kolegi molqvi za savet kvo da pravq????

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: 4uka6ti klapani

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 21 яну 2009 12:59

Тук пишем само на кирилица!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: 4uka6ti klapani

Мнениеот radotom » Сря 21 яну 2009 13:19

Боре, първо, добре дошъл!
Относно кирилицата вече са ти казали. За това и заключвам темата.
Сега за клапаните:
Това, което трябва да направиш е да хванеш наколко твои по-яки приятелчета и да им подсигуриш по едно дебело желязо. Няма начин- трябва капиталовложение! :lol:
С тях заедно отиваш при 'майсторите' и ги осведомяваш, че колата ти е с хидравлични повдигачи, които се саморегулират до определено ниво. След като се подмине нивото, до което могат да се зачистват леглата на клапаните те вече излизат от обхвата, в който може да стане това регулиране.
Колко метра от главата трябва да са копали тия, че да не могат да влезнат в норма дори, когато са ти рязали стеблата (както най-вероятно са правили)
И съответно много учтиво ги осведомяваш, че искаш клапаните ти да не чукат.
... Или ще почнат да чукат техните глави!
Считай, че в момента просто са ти откраднали парите, които ти си дал за ремонт по двигателя, защото нищо не са свършили!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”