Въпрос за жило на съединител?
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за жило на съединител?
Искам да задам най-глупавия въпрос за жило на съединител на голф 2. Кога се къса най-често (било то саморегулиращо или обикновенно) някой има ли наблюдение? При паркиране на полусъединител, при рязко пускане или? Моето е саморегулиращо и нещо запъва някой път за това питам!

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за жило на съединител?
може винаги да се скъса ако му е дошло времето!и при натискане и при отпускане!
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Къса се баш кога не требе
,сменяй ако имаш възможност,да няма 

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
къса се когато в захващането си към ск. кутия е закъсано и изгнило и също така когато съединителя е за смяна.
колеги имам проблем с жилото на съединителя, понякога като пускам педала се вдига наполовина, т.е. самия съединител зацепва идеално но педала не се връща докрай, а и при самото му натискане чувствам доста слабо съпротивление. какво трябва да сменям - жилото ли, някакви пружини ли?
paagrio написа:колеги имам проблем с жилото на съединителя, понякога като пускам педала се вдига наполовина, т.е. самия съединител зацепва идеално но педала не се връща докрай, а и при самото му натискане чувствам доста слабо съпротивление. какво трябва да сменям - жилото ли, някакви пружини ли?
казаха ми че е от жилото, цена на ново от 70 до 90 лв

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
paagrio написа:paagrio написа:колеги имам проблем с жилото на съединителя, понякога като пускам педала се вдига наполовина, т.е. самия съединител зацепва идеално но педала не се връща докрай, а и при самото му натискане чувствам доста слабо съпротивление. какво трябва да сменям - жилото ли, някакви пружини ли?
казаха ми че е от жилото, цена на ново от 70 до 90 лв![]()
нормално!даже наи качествените са от 110лв. нагоре....
- jagler
Трябва да го обезмаслиш махаш гумения маншон където се захваща за пластмасовото тяло и се вижда една пружина вземаш една спринцовка с игла от 2 куб/см. и инжектираш спирт може и 4 пъти да впръскаш спирт ,натискаш педала да се размие вътре в жилото и си ок...paagrio написа:paagrio написа:колеги имам проблем с жилото на съединителя, понякога като пускам педала се вдига наполовина, т.е. самия съединител зацепва идеално но педала не се връща докрай, а и при самото му натискане чувствам доста слабо съпротивление. какво трябва да сменям - жилото ли, някакви пружини ли?
- jagler
Да Валеото е толкова изкара ме 3,5г.nikolai_an написа:paagrio написа:paagrio написа:колеги имам проблем с жилото на съединителя, понякога като пускам педала се вдига наполовина, т.е. самия съединител зацепва идеално но педала не се връща докрай, а и при самото му натискане чувствам доста слабо съпротивление. какво трябва да сменям - жилото ли, някакви пружини ли?
нормално!даже наи качествените са от 110лв. нагоре....
jagler написа:Трябва да го обезмаслиш махаш гумения маншон където се захваща за пластмасовото тяло и се вижда една пружина вземаш една спринцовка с игла от 2 куб/см. и инжектираш спирт може и 4 пъти да впръскаш спирт ,натискаш педала да се размие вътре в жилото и си ок...paagrio написа:paagrio написа:колеги имам проблем с жилото на съединителя, понякога като пускам педала се вдига наполовина, т.е. самия съединител зацепва идеално но педала не се връща докрай, а и при самото му натискане чувствам доста слабо съпротивление. какво трябва да сменям - жилото ли, някакви пружини ли?
имам ли поглед и достъп отгоре или ми трябва подемник?
- jagler
точно срещу теб е жилото с една бяла пластмасова скоба откопчанаpaagrio написа:jagler написа:Трябва да го обезмаслиш махаш гумения маншон където се захваща за пластмасовото тяло и се вижда една пружина вземаш една спринцовка с игла от 2 куб/см. и инжектираш спирт може и 4 пъти да впръскаш спирт ,натискаш педала да се размие вътре в жилото и си ок...paagrio написа:paagrio написа:колеги имам проблем с жилото на съединителя, понякога като пускам педала се вдига наполовина, т.е. самия съединител зацепва идеално но педала не се връща докрай, а и при самото му натискане чувствам доста слабо съпротивление. какво трябва да сменям - жилото ли, някакви пружини ли?
имам ли поглед и достъп отгоре или ми трябва подемник?
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
Спирта не е обезмаслител
,освен това вътре фабрично си има смазка как реши че трябва да се отмие 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”