Здравейте,
Колата е Голф 4 1,4 16V AHW. Както знаете тея мотори след определени колиметри почват да харчат масло. И така моята харчи бая някъде около литър на 2-3хил км.
После и бях сложил по-гъсто масло с добавака и не харчеше толкоз. Преди около седмица обаче видях някакъв теч на масло, досега не е текло никога. Не е от картера, нямам идея откъде е(може и от щеката да е, де да знам). И така майка ми я закарала на един познат майстор колата оня ден да я види кво и има. И той зел че отворил двигателя, да видел откъде идва тва масло. Въпроса ми е - така и така е отворил двигателя какво да му кажа да прави за тва дето гори масло - да сменяме сегменти ли, да шлайфа глава ли, повдигачите ли да сменя, гумички, водачи, казвайте, че идея си нямам. Общо взето на един основен ремонт на такъв двигател какво се прави........
Голф 4 - отвориха мотора, давайте съвети
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 - отвориха мотора, давайте съвети
измерете анзиса на мотора и вижте дали не е на елипса;ако вси4ко е наред сменяш само сигменти,гуми4ки с припасване на клапаните ,биелни лагери задължително и напред
Колега сменяй само Маслообирачите и Газ
Кви сегменти кви биелни лагери. Просто гумичките като се поопекат започват да изпускат маслото и затова гори.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Vw_wV написа:Здравейте,
Колата е Голф 4 1,4 16V AHW. Както знаете тея мотори след определени колиметри почват да харчат масло. И така моята харчи бая някъде около литър на 2-3хил км.
После и бях сложил по-гъсто масло с добавака и не харчеше толкоз. Преди около седмица обаче видях някакъв теч на масло, досега не е текло никога. Не е от картера, нямам идея откъде е(може и от щеката да е, де да знам). И така майка ми я закарала на един познат майстор колата оня ден да я види кво и има. И той зел че отворил двигателя, да видел откъде идва тва масло. Въпроса ми е - така и така е отворил двигателя какво да му кажа да прави за тва дето гори масло - да сменяме сегменти ли, да шлайфа глава ли, повдигачите ли да сменя, гумички, водачи, казвайте, че идея си нямам. Общо взето на един основен ремонт на такъв двигател какво се прави........
Какъв е тоя "майстор" дето не знае кво да прави

- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
Miro22 написа:Колега сменяй само Маслообирачите и ГазКви сегменти кви биелни лагери. Просто гумичките като се поопекат започват да изпускат маслото и затова гори.
на тея моторчета сегментите са дефектни заводското маслените де:lol:

- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
Miro22 написа:Колега сменяй само Маслообирачите и ГазКви сегменти кви биелни лагери. Просто гумичките като се поопекат започват да изпускат маслото и затова гори.
не се обаждаи неподготвен ,след като не знаеш особеностите на то4но този тип мотор;това не е каквото си 4ул отнякъде си
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Сори, че се намесвам така некомпетентно, но за пръв път чувам, че някой
Нормална ли е тази процедура?
Vw_wV написа:отворил двигателя, да видел откъде идва тва масло
Нормална ли е тази процедура?
- martod
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ! И за маслото което изхвърля през щеката ли са виновни маслообирачите ???Miro22 написа:Колега сменяй само Маслообирачите и ГазКви сегменти кви биелни лагери. Просто гумичките като се поопекат започват да изпускат маслото и затова гори.
За него не са виновни. Но по принцип всичко се почва с тях. Защо да не се пробва за начало само със смяната им. Аз не видях да пише някъде, че изхвърля масло от щеката. И много умно написано Дефектни маслени сегменти. Като беше нова колата дефектни ли бяха сегментите, питам аз. Пълни глупости са това.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Майстора решил да сменя само гумичките. Сигурен съ, че няма да помогне това, не трябва ли и някакви водачи да се сменят заедно с тия гумички
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Vw_wV написа:Майстора решил да сменя само гумичките. Сигурен съ, че няма да помогне това, не трябва ли и някакви водачи да се сменят заедно с тия гумички
Сегмените!!!!Сегмените са проблема на този ДВГ!!!Направи ВСИЧКО,което са ти казали колегите по-горе....не слушай майстора или иди на друг,че по твоите описания този май можеш да му кажеш майстор само,ако не му знаеш името...
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
Miro22 написа:За него не са виновни. Но по принцип всичко се почва с тях. Защо да не се пробва за начало само със смяната им. Аз не видях да пише някъде, че изхвърля масло от щеката. И много умно написано Дефектни маслени сегменти. Като беше нова колата дефектни ли бяха сегментите, питам аз. Пълни глупости са това.
споменах 4е не си запознат с тоя мотор ,на около 150000км маслените сегменти са меки като тел и не уплътняват .
компренде?
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина са проблемни тези мотори 150 000 - 200 000 хил.зависи как е каран и аиде прегарят им сегментите, и аз имам познати се оплакват,интересното е че разправят че изведньж почва да го яде маслото не по малко,помалко. Сега аз ми е ясно че немците такива автоголове като 1.8 - 90 кониовия при голф-3 и 300 д при 124-те да дьнят по седем осемстотин хиляди км.повече няма да си вкарат но пьк 150 000х. са твьрде малко. А по темата двама мои приятели сменяха на вьпросния мотор сегментите, а третия го нахака с някакьв бьлвоч и го продаде така , като чу че хиляда и четиристотин лева са дали за ремонти.
Последна промяна от slavi ivanov slavov на Съб 24 яну 2009 19:30, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”