Въпрос за запотяването на стъклата
- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
Въпрос за запотяването на стъклата
Колеги здравейте.Напоследак имам следния проблем.Примерно карам насам натам, спирам да кажеме някъде вечерно време за 1-2 часа, реша да си тръгвам и вътре всичко ми е запотено.Особено предното стъкло.От какво може да е?Може ли, че не съм си сложил гумени стелки?Аз съм с мокетени?Мисълта ми е като се намокрят и като тръгнат да изсъхват и от това да става?Дали може пък да е от уплътненията нещо?Мерси предварително! 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за запотяването на стъклата
Пропуск от радиаторчето на парното.
Аз имах същия проблем и се оказа че ми е влизала вода в купето от уплътненията на вратите и ми се е мокрил мокета и след това от изпаренията като почне да изсъхва се изпотяваха стъклата.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Ако ти е мазно предното стъкло,и като го триеш с кърпа,го замазваш още повече,то тогава е наистина от радиаторчето на парното!
- Vask0
ахъм.А това радиаторче къде седи?И лесно ли се сваля?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Навътре под таблот. Ако не си свалял табло не се захваштаи сваля се цял ден от двама души с опит .Махаш цялото табло почти до ламарина кабелаци колкото щеш щипки ,болчета, гаики др. Ако имаш скътани 120 лева даи на маистор обаче му стои на главата и го накараи така и така отваряш тобло да сменяш радиаторчето да провери дунапрена на клапите на парното защото разбрах от този хорум за моя проблем с парнотми .За да нямаш бъдещи проблеми с парното .Аз нямах парно и ми смениха радиаторчето без да гелдат дунапрена и сега пак нямам парно.Сега вече разбрах защо един приятел им седи на главата.
- Vask0
пффф дано да не е от това.ще пробвам тия дни да се загледам дали е мазно стъколото.то за да си оправиш нещо трябва да разбиеш цялата кола

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Малко по тръдно е ама можеш и без да сваляш цалото табло.Свали замо централната конзола и подволанната пластмаса и под жабката.Иначе радиаторчето се сваля като вдигнеш капака и зад двигателя има 2 болта.Наскоро един приятел така си го смени
- Vask0
Мерси колега.Ще видиме, пръвро мисля да си проверя уплътненията и ако са уред, значи може би ще е от него.А добре то като е спряно изцяло нали клапите се затварят, тогава няма как да тече?Трябва да съм го пуснал и така да си загъся колата.Като е загъсена и е било пуснато клапите затоврени ли са или отворени?Или това където говоря са пълни глупости 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Радиаторчето е вързано на малкия кръг през него постоянно минава антифрез-водо когато загрее термустата отваря големия кръг охлажда се течноста и пак затваря.А що се отнася за клапите профилактично ги погледнети ако сваляш радиаторчето разбирасе проверете уплатняващия дунапрен задане береш ядове след време защото един от проблемите на голфа е радиаторче и дунапрена на клапите на мен в сервез ми смениха само радиаторчето без да погледнат клапите и сега трябва да дам наново 120 лева.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”