Проблем с осветлението при мокро време

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SaRaLiQ
Автомобил:
Двигател:

Проблем с осветлението при мокро време

Мнениеот SaRaLiQ » Нед 14 дек 2008 16:12

Здравейте всички...

Отскоро започнаха дъждовете и колата започна да прави странни неща.Значи като завали дъжд и на моменти намаля осветлението както на таблото така и фаровете,но слабо(смисъл не загасват нацяло..).След малко се оправят и когато се възстанови усветлението ,колата се "стряска" и започва да върви по-добре.Значи все едно докато и се е намалило осветлението и се е давила,после се оправя.Разликата се усеща като еднократно придърпване.Как може да се премахне този проблем. :?:

: vw fen

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 14 дек 2008 22:57

С голяма степен на вероятност - с притягане на връзките на кабелите (силовите, дебелите) от и до акумулатора и към купето и мотора.
И дано да е това, защото ако не стане, то вероятно ще се окаже протрита изолация и отечка при навлажняване! А такова нещо се търси трудно и упорито...

Потребителски аватар
SaRaLiQ
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с осветлението при мокро време

Мнениеот SaRaLiQ » Чет 22 яну 2009 20:05

някой да знае да се продават кори...един колега от сеат форума преди е правил от смола и още нещо(забравих какво беше) за по 50-60 лева.Идеални били..колегите били доволни..Ние не може ли да измислим нещо :)

inki_bg
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с осветлението при мокро време

Мнениеот inki_bg » Сря 28 яну 2009 16:45

Здр. колега може да сам много далеко от истината защото когато аз имах този проблем със светлините и таблото колата ми не предърпваше.При мен се оказа от динамото.Ролката на динамото се беше износила или разтворила незнам точно и като се намокреше ремъка превърташе и намаляваха светлините.Ремъка не ми свиреше но като смених динамото и се оправи проблема.Но пак казвам (после да няма :smackbum ) може и да не сам прав понеже при мен не ми предърпваше. Успех с решаването на проблема :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”