Проблем със скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Avgo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със скорости

Мнениеот Avgo » Пет 23 дек 2005 22:51

Здравейте,от седмица насам първа скорост започна да се включва много трудно.Ходих на маистор и ми каза че наи-вроятно са ми се износили пластмасовите втулки м/у скоростни лост и кутията(по щангите).Някои имал ли е подобен проблем защото тези втулки струват 100лв в Юмитрид и ми казаха че едва след като ги сменя могат да ми кажат със сигурност от къде е проблема.Не ми се вярва да са заминали скоростите защото не е имало никакав признак,пък и като загрее колата се влошава положението.
Благодаря предваритено за отговорите.Весели празници.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пет 23 дек 2005 23:28

само идея-моя курник като е наклонен на ляво(натоварва се тампона дет е на скорорстите)трудно включва 1-ва

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 23 дек 2005 23:57

Съединител :roll: ?
Все си мисля че имаше подобна тема и май се споменаваше и съедител(май притискателен диск) и то пак при загряла кола ставаше смрада

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Съб 24 дек 2005 0:10

Значи - първо пластмасовите ябълки ги има по други магазини - не повече от 20-30лв. е комплектът. Второ - колегата е прав - може да не е само от тях, а и от износен съединител, смачкани тампони и др. Трето - пробвай като за начало да напръскаш много яко с WD40 всичко, което можеш от лота на скоростите до скоростната кутия - лостове, връзки, ябълки и т.н. АМА много обилно - олей го яката. За начало би трябвало да помогне. :wink:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 24 дек 2005 0:40

Avgo що не наминеш към мене да я видиме. А Vento е съвсем прав - целия ремонтен комплект е не повече от 25-30 лв.

Потребителски аватар
Avgo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Avgo » Съб 24 дек 2005 19:27

Благодаря за отговорите.Здрасти Ники, в момента съм по цял ден на работа и в близките 2 седмици ще е така но щом се освободя задължително ще ти се обадя, и ако имаш възможност да я погледнеш.Съединителят,пълен комплект съм го сменявал преди около 20 хил и не ми се вярва да се е прецакал.
Весели празници на всички!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”