:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

проблем сьс спирачки на венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

проблем сьс спирачки на венто

Мнениеот sstambo » Сря 28 яну 2009 22:53

Здравейте наскоро забелязах че вентото неспира както преди,колата започна да припльзва след като натискам педала на спирачките ,чува се странен шум като чели стьрже в метал,а когато е намясто колата след като натискам педала на спирачките се чува в краката нещо като чели вьздух излиза но само за секунда.Отидох на сервиз и се почна 'майстор' след 'майстор',накладки имаш, течност имаш,това било нормално от abs е, викам не е от това бе човек аз знам какви спирачки имах идва друг качва я на валяци не ми каза какьв е резултата,идва друг и казва сервото ти и спирачната помпа са ти здали багажа трябва нови.Вярно че с ново всеки може но говорим за нещо което струва по тяхни цени за часта серво 690лв,помпа300 и даже не са сигурни.много се рових в тьрсачката но такьв проблем неоткрих,доколкото разбрах ако сервото е заминало би трябвало да почнат да ми губят и играят оборотите а аз нямам такьв проблем педала непотьва драстично а сьвсем малко.някой знае ли от какво може да е това сьс спирачките и евентуалното му решение благодаря ви.

Последна промяна от sstambo на Чет 29 яну 2009 18:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: проблем сьс спирачки на венто

Мнениеот radotom » Сря 28 яну 2009 23:04

Щом съска нещо при педалите- наистина може сервото да е дало фира!
Ама какво ще стърже- идея си нямам!
Принципно- сутрин, при влажно време стърже при първите натискания на спирачката, докато падне финия слой ръждица, образувал се през ноща. Но на 3-4 натискания и се оправя!
Да не би някой от апаратите да ти е блокирал и да не работи накладка от някоя от страните?
Свали гумите и огледай дисковете отвън и отвътре. Ако на някоя от страните има следи от ръжда- там значи накладката не работи.

Дефинирай, моля те, 'приплъзва'.
Блокират колелата, без да сработи АБС-а, завлачва настрани...?

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Чет 29 яну 2009 2:29

колега вьншно дисковете нямат рьжда никьде,не са износени,нямат рьбове като натисна спирачка не занася,а за припльзването незнам може би се дьлжи на това че преди като спирах не се чуваше никакьв шум а сега както казах се чува нещо като глухо стьргане на метал.А що се отнася до сервото не трябва ли да ми влияе на оборотите ако е прецакано,доколкото разбрах то не подлежи на ремонт,намерих фирма която се занимава с рециклиране на серво апарати,дали е удачен този вариянт или да тьрся втора употреба че 690лв за нов даже не и от официалният представител ми се струват много.

Последна промяна от sstambo на Чет 29 яну 2009 18:23, променено общо 1 път.

mihata8206
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mihata8206 » Чет 29 яну 2009 10:49

натисни спирачката като си на място и я задръш,ако педала прорада бавно значи сменяш спирачната тичност,ако след това пак пропада си за помпа

Потребителски аватар
sstambo

Мнениеот sstambo » Чет 29 яну 2009 18:32

колеги днес при продьлжително помпане на спирачката оборотите се вдигнаха с 100-200 оборота,но след спиране на помпане се стабилизират това нормално ли е?А при продьлжително натискане на спирачката, педала леко пада но не напьлно спира до едно положение и си стои.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”