Как се демонтира механично огледало за Голф3 ?
-
alligator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как се демонтира механично огледало за Голф3 ?
Колеги имах случка с някакъв идиот който реши да ми счупи огледалото (шофьорското) и трябваше да се правя на майстор и да си го лепя. Сега обаче имам сериозни проблеми как се демонтира и как се монтира в последствие. Има 3 жила които са доста неприятно свързани към пластмасова конзолка която е закрепена за стъклото на огледалото. Освен това тези 3 жила отиват към управлението на вратата и нямам идея как да го демонтирам цялото огледало с жилата. Трябва ли да махам цялата кора на вратата или има и по лесен начин. Аз от много мъчене почти изпочупих конзолката която държи стъклото и сега управлението не работи но тъй като планирам да си взема ново огледало искам да махна това и после да сложа новото и да стане добре!
Благодаря на отзовалите се.
Re: Как се демонтира механично огледало за Голф3 ?
Понеже се налагаше да ми сменят 2 пъти огледало мисля че си спомням.
Маха се кората на вратата. От вътрешната страна се маха пластмасовата капачка при основата на огледалото.Вади се огледалото и механизма на жилата от вратата. Гледай за винтове и не напъвай силно. Преди да сложиш новото пробвай дали капачката за управление на огледалото влиза в лоста, който дърпа жилата. Ако не, трябва да смениш лоста с пластмасата за управление със стария и да го закачиш към жилата (с 4 ръце е по-лесно), ако не ти се занимава с изпилване. След това слагаш новото по обратен ред.
Маха се кората на вратата. От вътрешната страна се маха пластмасовата капачка при основата на огледалото.Вади се огледалото и механизма на жилата от вратата. Гледай за винтове и не напъвай силно. Преди да сложиш новото пробвай дали капачката за управление на огледалото влиза в лоста, който дърпа жилата. Ако не, трябва да смениш лоста с пластмасата за управление със стария и да го закачиш към жилата (с 4 ръце е по-лесно), ако не ти се занимава с изпилване. След това слагаш новото по обратен ред.
-
alligator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А кората цялата на щипки ли е или има и някакви винтове? Трябва ли да се махнат пластмасовите части преди да се махне кората, просто не съм махал кората никога до сега така че ако може някой да напище каква е поредността защото ме е страх да не дрънчи после цялата пластмаса от вибрации ако счупя нещо. Мерси.
- bobi_robi
- Автомобил: Passat Б8
- Двигател: DFHA 2021
- Контакти:
Махаш първо капачката на дръжката от вратата. Зад нея има два болта, след това другото е само щипки по краияата на кората, също премахваш и пластамосовото което е за откючване на вратата (палчето).За всеки случай пак разгледай. Правил съм тази операция като слагах уплътнения на вратата. Говора за Golf 3.
-
alligator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Направих всичко както го описахте само ми излезе един проблем с дръжката на стъклата (забравих да спомена че не съм с ел. стъкла) и съответно монтирах огледалото без да махам кората а само през процепите. Проблема сега ми е това че някой крайни положения на местенето на огледалото не могат да се достигнат като на другото. Т.е. примерно не мога да дам крайно надолу или крайно наляво. Просто металния щифт който е вътре в купето и съответно от който се мести самото огледало не е центриран правилно. Аз си мислих че стои винаги в средата при монтиране но явно не е така. Някой има ли представа как мога да оправя проблема, надявам се че ме разбрахте какво искам да кажа защото малко объркано го обясних.
П.П. Някой ако може да обясни как да си махна ръчката за сваляне на стъклото че от дърпане още малко да я счупя. Мерси.
П.П. Някой ако може да обясни как да си махна ръчката за сваляне на стъклото че от дърпане още малко да я счупя. Мерси.
-
alligator
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че след кратко търсене си намерих отговора на въпроса. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”