Как се изключва задната чистачка?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mr24
Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
Двигател:

Как се изключва задната чистачка?

Мнениеот mr24 » Пет 30 яну 2009 20:38

Като пусна задната чистачка и не спира докато двигателят не изгасне. Има ли някакъв трик да се спре?
ПП: Г3 TDI

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се изключва задната чистачка?

Мнениеот jonn_krissy » Пет 30 яну 2009 21:01

Както си я пуснал така си я спираш.Това маи ти е парвия голф а колега.

Потребителски аватар
mr24
Двигател:

Мнениеот mr24 » Пет 30 яну 2009 21:24

Да първият е, а също е и първият VW
Ако не се лъжа съм го пробвал, но като натисна лостчето назад и започва да пръска вода

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пет 30 яну 2009 21:54

Колега като натиснеш за първи път леко.. пуска задната чистачка.. ако искаш да я спреш :arrow: пак натискаш леко лоста и тя спира.. ако задържиш по дълго започва да пръска вода...

Поне при мен е така... :)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 30 яну 2009 22:05

Spectre™ написа:Колега като натиснеш за първи път леко.. пуска задната чистачка.. ако искаш да я спреш :arrow: пак натискаш леко лоста и тя спира.. ако задържиш по дълго започва да пръска вода...

Така е да.
Като нанатиснеш веднъж се пуска и започва периодично да работи.При повторно натискане спира, до следващото натискане на лоста напред.
Ако от първия път, задържиш лостчето повече започва да пръска вода.Пръскаш колкото ти е необходимо и пускаш, тя ще направи още няколко оборота.Не е нуждо да натискаш втори път за да спре.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Съб 31 яну 2009 0:25

Съжалявам, че се меся в темата на колегата... Мойта пък не се пуска. Като натисна лоста навътре да мия задното стъкло си работи, но когато трябва да работи с предните чистачки - не работи. Другото, което ме треБоЗи, е, че в спряло положение чистачката ми стои наляво, а съм се заглеждал по колите на други четворки, че стои надясно. Какъв може да е проблемът според вас?

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Съб 31 яну 2009 2:36

при мен трябва да хвана чистачката в цикъл и тогава да натисна лостчето и спира,иначе неще

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 31 яну 2009 12:16

theraven написа:Съжалявам, че се меся в темата на колегата... Мойта пък не се пуска. Като натисна лоста навътре да мия задното стъкло си работи, но когато трябва да работи с предните чистачки - не работи. Другото, което ме треБоЗи, е, че в спряло положение чистачката ми стои наляво, а съм се заглеждал по колите на други четворки, че стои надясно. Какъв може да е проблемът според вас?

Е как неще да работи с предните.
Предните работят по друг начин начин.Дърпане на лостчето към теб за пръскане на вода и няколко движения на чистачката.При местене на лоста веднъж надолу, започва интервалното работоне на чистачката, незна как се определя бързината на интервала - само това немога да разбера :roll: При местене на лостчето веднъж и после втори пън нагоре започва бързото, степенно движение на чистачките.Това няма нищо общо със задната чистачка.Тя заботи само с движение на лостчето напред(към таблото).При задържане, както си написъл е за миене на стъклото и прави няколко движения, за да измие стъклото, после спира.Ако натиснеш лоста само веднъж с леко натиската(не задържане), започва интервалното движение на чистачката.При повторно лека натискане, спира интервалното движение.
А що се отнася до положението на чистачката, не се треБоЗи :roll: , на моята(Г3) стои на ляво, на двойките стои на ляво и доколкото се сещам и на четворките е на ляво.

Потребителски аватар
theraven
Контакти:

Мнениеот theraven » Съб 31 яну 2009 13:50

blinder написа:...

Точно това, което ти описа, принципно е така. Но, когато ТРЯБВА да се включи задната чистачка, тя не го прави.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 31 яну 2009 13:57

theraven написа:
blinder написа:...

Точно това, което ти описа, принципно е така. Но, когато ТРЯБВА да се включи задната чистачка, тя не го прави.

А нали ти я пускаш.Работи само на задържане, така ли.Само когато миеш стъклото работи.
А при натискане само веднъж напред, винаги ли не работи или когато си иска.

Потребителски аватар
theraven
Контакти:

Мнениеот theraven » Съб 31 яну 2009 16:58

Абсолютно не е работила. Нали ти казвам - работи само когато искам да измия джама.

Потребителски аватар
mr24
Двигател:

Мнениеот mr24 » Съб 31 яну 2009 17:37

blinder написа:А що се отнася до положението на чистачката, не се треБоЗи :roll: , на моята(Г3) стои на ляво, на двойките стои на ляво и доколкото се сещам и на четворките е на ляво.

На г3 е на дясно (въпросния). Виждал съм, че има и коли, на които чистачката стои в средата (по спомен г2). Според мен е някаква настройка

Сега ще пробвам да я изключа

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Съб 31 яну 2009 17:42

Чистачката може да се регулира от вътре като свалиш кората ...... чрез щангите .. има една гайка с шлици на моторчето - може да стои и в двете посоки ...това е най-малкия проблем

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Съб 31 яну 2009 17:49

Ако все пак не намериш някъде другаде причината :roll: ... тази плочка на волана за превключване на чистачките се сменя много лесно ...вземаш от някоя морга за 4-5 лв и я сменяш ??? Мисля си че причината е в нея , доколкото разбрах се включва а не се изключва ...

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Мнениеот Lookout2 » Съб 31 яну 2009 17:50

Spectre™ написа:Колега като натиснеш за първи път леко.. пуска задната чистачка.. ако искаш да я спреш :arrow: пак натискаш леко лоста и тя спира.. ако задържиш по дълго започва да пръска вода...

:да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”