Като пусна задната чистачка и не спира докато двигателят не изгасне. Има ли някакъв трик да се спре?
ПП: Г3 TDI

Как се изключва задната чистачка?
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се изключва задната чистачка?
Както си я пуснал така си я спираш.Това маи ти е парвия голф а колега.
- mr24
- Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
- Двигател:
Да първият е, а също е и първият VW
Ако не се лъжа съм го пробвал, но като натисна лостчето назад и започва да пръска вода
Ако не се лъжа съм го пробвал, но като натисна лостчето назад и започва да пръска вода
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега като натиснеш за първи път леко.. пуска задната чистачка.. ако искаш да я спреш
пак натискаш леко лоста и тя спира.. ако задържиш по дълго започва да пръска вода...
Поне при мен е така...

Поне при мен е така...

Spectre™ написа:Колега като натиснеш за първи път леко.. пуска задната чистачка.. ако искаш да я спрешпак натискаш леко лоста и тя спира.. ако задържиш по дълго започва да пръска вода...
Поне при мен е така...
Така е да.
Като нанатиснеш веднъж се пуска и започва периодично да работи.При повторно натискане спира, до следващото натискане на лоста напред.
Ако от първия път, задържиш лостчето повече започва да пръска вода.Пръскаш колкото ти е необходимо и пускаш, тя ще направи още няколко оборота.Не е нуждо да натискаш втори път за да спре.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Съжалявам, че се меся в темата на колегата... Мойта пък не се пуска. Като натисна лоста навътре да мия задното стъкло си работи, но когато трябва да работи с предните чистачки - не работи. Другото, което ме треБоЗи, е, че в спряло положение чистачката ми стои наляво, а съм се заглеждал по колите на други четворки, че стои надясно. Какъв може да е проблемът според вас?
при мен трябва да хвана чистачката в цикъл и тогава да натисна лостчето и спира,иначе неще
theraven написа:Съжалявам, че се меся в темата на колегата... Мойта пък не се пуска. Като натисна лоста навътре да мия задното стъкло си работи, но когато трябва да работи с предните чистачки - не работи. Другото, което ме треБоЗи, е, че в спряло положение чистачката ми стои наляво, а съм се заглеждал по колите на други четворки, че стои надясно. Какъв може да е проблемът според вас?
Е как неще да работи с предните.
Предните работят по друг начин начин.Дърпане на лостчето към теб за пръскане на вода и няколко движения на чистачката.При местене на лоста веднъж надолу, започва интервалното работоне на чистачката, незна как се определя бързината на интервала - само това немога да разбера

А що се отнася до положението на чистачката, не се треБоЗи

- theraven
- Контакти:
blinder написа:...
Точно това, което ти описа, принципно е така. Но, когато ТРЯБВА да се включи задната чистачка, тя не го прави.
theraven написа:blinder написа:...
Точно това, което ти описа, принципно е така. Но, когато ТРЯБВА да се включи задната чистачка, тя не го прави.
А нали ти я пускаш.Работи само на задържане, така ли.Само когато миеш стъклото работи.
А при натискане само веднъж напред, винаги ли не работи или когато си иска.
- theraven
- Контакти:
Абсолютно не е работила. Нали ти казвам - работи само когато искам да измия джама.
- mr24
- Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
- Двигател:
blinder написа:А що се отнася до положението на чистачката, не се треБоЗи, на моята(Г3) стои на ляво, на двойките стои на ляво и доколкото се сещам и на четворките е на ляво.
На г3 е на дясно (въпросния). Виждал съм, че има и коли, на които чистачката стои в средата (по спомен г2). Според мен е някаква настройка
Сега ще пробвам да я изключа
Чистачката може да се регулира от вътре като свалиш кората ...... чрез щангите .. има една гайка с шлици на моторчето - може да стои и в двете посоки ...това е най-малкия проблем
Ако все пак не намериш някъде другаде причината
... тази плочка на волана за превключване на чистачките се сменя много лесно ...вземаш от някоя морга за 4-5 лв и я сменяш ??? Мисля си че причината е в нея , доколкото разбрах се включва а не се изключва ...

- Lookout2
- Автомобил: vw mk3 gti 115h
- Двигател: 2e 1992g
Spectre™ написа:Колега като натиснеш за първи път леко.. пуска задната чистачка.. ако искаш да я спрешпак натискаш леко лоста и тя спира.. ако задържиш по дълго започва да пръска вода...
Поне при мен е така...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”