За клапаните като притракват сутрин,,,
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За клапаните като притракват сутрин,,,
как беше колеги сьс 10в40 или15в40 по добре, голф-3 1.8 - 75 коня.Маслото не го бута вьобще, обче сутрин притракват така дразнещо за около 5 секунди. Сьс 10в40 е в момента ВП. 
Последна промяна от slavi ivanov slavov на Вто 27 яну 2009 10:19, променено общо 1 път.
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За клапаните като притракват сутрин,,,
Сутрин преди да я запалиш ако си паркирал на равно парво си провери маслото и ако трябва долеи малко и тогава виж дали ще щракат.Инче да с 10/40 е маслото. 

- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не го бута вобще маслото казах по горе, има масло.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Ако клапаните притракват сутрин и си с 10W40 първата цифра е важна в случая - не се прави нищо.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
нормално е монентно претракване при старите автомобили,все пак когато е студено и колата не е карана дълго маслото се събира в картера и......
,докато запалиш и се разбие
,докато запалиш и се разбие- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
нормално е колега аз карам с 10w40 на Q8 и при мен е така но е нормално щото калата ти е с хидражлични повдигачи и докато качи маслото така си претракжа но като го качи и започне да смазва си претраква бази бази 
- kabelista
- Автомобил: Skoda Octavia RS
- Двигател: AUQ
При мен го няма това тракане, даже като колата не е карана повечко време. Според мен е или ниско нивото на маслото или не е читаво.Виж като извадиш пръчката дали "капе" маслото, тоест дали не е много рядко
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
От 15W-50 до 5W-40 и от филтри МАН до Филтрон все си тракат сутрин.Така, че за мене извода е че така си тракат. След това си мъркат.
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е нормално да претракжат сутрин докато се ка4и маслото да смаже 

- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_an написа:нормално е монентно претракване при старите автомобили,все пак когато е студено и колата не е карана дълго маслото се събира в картера и......,докато запалиш и се разбие
martin_ganev написа:нормално е колега аз карам с 10w40 на Q8 и при мен е така но е нормално щото калата ти е с хидражлични повдигачи и докато качи маслото така си претракжа но като го качи и започне да смазва си претраква бази бази
lozan67 написа:От 15W-50 до 5W-40 и от филтри МАН до Филтрон все си тракат сутрин.Така, че за мене извода е че така си тракат. След това си мъркат.
martin_ganev написа:според мен е нормално да претракжат сутрин докато се ка4и маслото да смаже
Прави сте
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
rexpitbul
A колко дълго е това "претракване" , примерно трябва ли да загрее до някакви градуси 80 или 90
A колко дълго е това "претракване" , примерно трябва ли да загрее до някакви градуси 80 или 90
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
може и налягането на маслото да не е в норми 
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
генгер написа:rexpitbul
Би трябвало да изчезне бързо ! Виждал сам различни случаи, в повчечето изчезва до 3-4 мин. Имам познат, който ми се е оплаквал, че изчезва, когато му загрее двигателя ! Ако ти се занимава и имаш пари може да отидеш при някой доверен майстор да ти отвори капака на клапаните и да погледнете как са повдигачите и разпределителния вал ! При някой рена знам, че имат електронна помпа за маслото, която при подаването на контакт заработва и качва малсо при повдигачите преди пускането на двигателя, а при някой фиатчета съм виждал, че главата е така направена, че се получава при повдигачите като ваничка и там постоянно остава масло и не се оттича всичкото в картера , обаче мналко много се отклоних от темата
-
zmei
- Автомобил:
- Двигател:
rexpitbul написа:генгер написа:rexpitbul
Би трябвало да изчезне бързо ! Виждал сам различни случаи, в повчечето изчезва до 3-4 мин. Имам познат, който ми се е оплаквал, че изчезва, когато му загрее двигателя ! Ако ти се занимава и имаш пари може да отидеш при някой доверен майстор да ти отвори капака на клапаните и да погледнете как са повдигачите и разпределителния вал ! При някой рена знам, че имат електронна помпа за маслото, която при подаването на контакт заработва и качва малсо при повдигачите преди пускането на двигателя, а при някой фиатчета съм виждал, че главата е така направена, че се получава при повдигачите като ваничка и там постоянно остава масло и не се оттича всичкото в картера , обаче мналко много се отклоних от темата
При мен също притракват сутрин и за около 3-4 минути млъкват.
Нека колегите са по точни и да пишат колко време трае това притракване.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
15-25сек.Пончкога имам един, който трака около 1 мин.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”