двигателя е 1.8 инжекцион с код ПФ,проблема е в това че,буталата са доста износени и колата не пали на стартер а само с дърпане.та искам да питам дали ще се получи това което съм замислил-имам друг мотор но той е 1.6 карбуратор с код ЕЗ,и мисля да взема блока комплект от 1.6-то и да сложа главата от 1.8-то и да паля.
очаквам вашите мнения и съвети. благодаря предварително
проблеми с мотора
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблеми с мотора
От къде разбра,че буталата са износени?И другото можеш ли да затвориш буркан от 500гр с капачка от три литров?
-
pinko85
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:От къде разбра,че буталата са износени?И другото можеш ли да затвориш буркан от 500гр с капачка от три литров?
знам че са износени,като свалих главата и гледам буталата са станали като яйца.а това за буркана кво имаш предвид.попринцип мога.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Имам в предвид,че няма как да сложиш глава от 1,8 на 1,6.Логиката може да те доведе до това,че по-голямата кубатура води до по-голям двигател.
ОФФ: Би ли ме светнал как ще го затвориш тоз буркан като капачката е по-голяма?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
rosen79 написа:Имам в предвид,че няма как да сложиш глава от 1,8 на 1,6.Логиката може да те доведе до това,че по-голямата кубатура води до по-голям двигател.
ОФФ: Со зор
. Според мен или монтирай този 1.6 както си е комплект или го продай и си направи читав ремонт на ПФ-а. Аз бих направил второто.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
че той блока на 1.6 и 1.8 си е еднакъв бре момци
буталата са с еднакъв диаметър, а разликата в обема идва от това че на 1.8 буталата са по къси-от там и по големия обем
в тунинг раздела имаше тема за 1,6 двигател направен на1.8
а какво имаш в предвит че им има на буталата ти?че тя горивната камера се намира в тях и за това са издълбани/вдлъбнати са/
и за главите-щом гарнитурите са еднакви значи че може да се смени глава от 1.6 на 1.8
а това че не ти пали колата-предполагам е от центровка,кабели,палец,свещи,много причини има
viewtopic.php?t=36157&highlight=%EF%F0%EE%E5%EA%F2
viewtopic.php?f=9&t=51994&hilit=%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2+%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0&start=0
буталата са с еднакъв диаметър, а разликата в обема идва от това че на 1.8 буталата са по къси-от там и по големия обем
в тунинг раздела имаше тема за 1,6 двигател направен на1.8
а какво имаш в предвит че им има на буталата ти?че тя горивната камера се намира в тях и за това са издълбани/вдлъбнати са/
и за главите-щом гарнитурите са еднакви значи че може да се смени глава от 1.6 на 1.8

а това че не ти пали колата-предполагам е от центровка,кабели,палец,свещи,много причини има
viewtopic.php?t=36157&highlight=%EF%F0%EE%E5%EA%F2
viewtopic.php?f=9&t=51994&hilit=%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B2+%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0&start=0
-
pinko85
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е,че буталата са се деформирали в диаметъра.явно собственика на пасата от който купих двигателя го е прегравал няколко пъти и не ме е предупредил като го купувах.
искам и друго да ви питам.
1.на блока на 1.6ез карбуратор,заводски е написано с огромни цифри 1.8-това какво озночава
2.с какъв блок мога да сменя този 1.8пф? блока от 1.8кр ще стане ли на 1.8пф,или иначе казано какъв блок да сложа на този 1.8пф за да кача магаретата та да вземе да бяга повече
искам и друго да ви питам.
1.на блока на 1.6ез карбуратор,заводски е написано с огромни цифри 1.8-това какво озночава
2.с какъв блок мога да сменя този 1.8пф? блока от 1.8кр ще стане ли на 1.8пф,или иначе казано какъв блок да сложа на този 1.8пф за да кача магаретата та да вземе да бяга повече
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
относно първия въпрос - на блока на 1.6 еz е написано 1.8 щото блока е 100% еднакъв,разликата в обема идва от размера на буталата-на 1.6 са по големи и съответно заемат повече място в цилиндрите и обема намалява
а относно втория въпрос - за блок от кр няма да ти пасне на главата/гарнитурата предполагам
но мощноста няма да ти се вдигнекато сложиш блок от кр двигател
най добре си замери блока PF дали не е износен, и ако не е си намираш 4 бутала за PF двигател и си оправяш твоя
ако блока ти 1.8 пф не става може да ползваш блока от 1.6 ез
ей тоя колега продава бутала с биели от pb двигател,които е 100% като пф viewtopic.php?f=45&t=132482
разликата между пф и пб е че пф има катализатор и ламбда сонда
а относно втория въпрос - за блок от кр няма да ти пасне на главата/гарнитурата предполагам
но мощноста няма да ти се вдигнекато сложиш блок от кр двигател
най добре си замери блока PF дали не е износен, и ако не е си намираш 4 бутала за PF двигател и си оправяш твоя
ако блока ти 1.8 пф не става може да ползваш блока от 1.6 ез
ей тоя колега продава бутала с биели от pb двигател,които е 100% като пф viewtopic.php?f=45&t=132482
разликата между пф и пб е че пф има катализатор и ламбда сонда
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
moimoimoi написа:че той блока на 1.6 и 1.8 си е еднакъв бре момци![]()
![]()
![]()
...
Това е ясно, явно тънкият ми сарказъм не е бил усетен.
Имам предвид, че няма смисъл от упражнението да се прехвърля главата от 1.8 на блока 1.6, защото мотора така и ще си остане по "хилав", заради разликата в кубатурата и степента на сгъстяване, която осигуряват буталата.
Потвърждава се мнението
Варианти бол, желание да има.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”